Bästa luftvapen ammunition 2020 – Läs mer i vårt test här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

Här presenterar vi tre av de bästa alternativen av luftvapen ammunition som finns på marknaden just nu.

Om du har ett luftvapen behöver du också ammunition till vapnet. Ammunitionen måste passa det syfte du har med ditt vapen, och självklart ska den också passa själva vapnet. Det finns dock en hel del saker att tänka på när du ska välja ammunition. Här kan du därför också ta del av en köpguide där du får bra information.

Topp 3 bästa luftvapen ammunition 2020

1. JSB Exact, 4,5mm – 0,547g

Det här är en av de populäraste diabolkulorna världen över och det kanske inte är så konstigt att den då också nämns i vårt test. Kulan har överlag väldigt bra egenskaper och den används av många som tävlar i prickskytte med luftvapen. Kulan har varken hålspets eller är expanderande. Den bör därför inte användas för jakt men till prickskytte fungerar den utmärkt på skytteavstånd mellan 10-45 meter.

https://www.pnjakt.se/art/jsb-exact-4-5mm-0-547g.php

2. Gamo Expander 4,5mm

Det här är en expanderande diabolkula med spetsnos. Den fungerar utmärkt till jakt på fågel och skadedjur. Kulan håller en hög kvalitet och priset är ovanligt lågt för att tillhöra en så bra kula. För den som inte jagar så ofta eller för den som så småningom vill gå vidare till en kraftigare kula är det här ett bra val.

https://www.pnjakt.se/art/gamo-expander-45mm.php

3. JSB Predator Polymag, 5,50mm – 1,030g

Det här är en lite kraftigare kula med spetsig topp. Kulan har en vass plastspets kombinerad med en expanderande hålspets och den passar utmärkt för jakt på olika skadedjur. Den här kulan passar endast till brytvapen och det finns 200 kulor i en förpackning.

Det kanske inte är så förvånande att det är den tjeckiska tillverkaren JSB som står bakom även den här kulan. Kulorna har en enorm precision även på längre avstånd och kalibern på 5,5 mm klarar av att effektivt avliva även kraftigare djur.

https://www.pnjakt.se/art/jsb-predator-polymag-5-50mm-1-030g.php

Köpguide för bästa luftvapen ammunition

När det gäller luftvapenammunition finns det diabolkulor och rundkulor. Rundkulorna är helt enkelt helt runda kula. De används främst i luftvapen som laddas med magasin. Vi har därför koncentrerat oss på diabolkulor i testet eftersom det är den vanligaste kultypen.

Diabolkulorna finns också med rundad, platt eller spetsig topp. Har du bara ditt luftvapen för att skjuta prickskytte, eller om du ska öva spelar det ingen roll vilken typ av ammunitionstopp du väljer. Är ditt syfte däremot att jaga med ditt luftvapen är det värt att lägga mer tid på ammunitionsvalet. Då är en kula med hålspets samt med expanderande spets det allra bästa valet.

Summering

Med hjälp av de här tipsen hoppas vi att det blir lite enklare för dig att välja rätt ammunition till ditt luftvapen oavsett vad du ska använda vapnet till. Tänk dock på att alltid hantera ditt luftvapen som just ett vapen. Det kan faktiskt orsaka mer skada än man tror. Ett skott som träffar olyckligt kan resultera i förlorad syn, eller rent av döden om det vill sig riktigt illa. Se också till att din ammunition förvaras oåtkomligt för barn.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *