Bästa ljuddämparen 2022 – En stor köpguide

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. A-Tec Carbon 022. Stalon Victor 3. A-Tec Mega Hertz
A-Tec Carbon 02 Bästa ljuddämparenStalon VictorA-Tec Mega Hertz
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

I det här testet har vi jämfört en rad olika ljuddämpare och fått fram tre favoriter. 

Fördelarna med at faktiskt använda sig av ljuddämpare är inte bara att faktiskt dämpa ljudet vid avfyrning. Det finns även andra praktiska fördelar såsom minskad rekylering och att vikten fördelas jämnare över bössan vilket kan bidra till ökad stabilitet.

Oavsett vilken din huvudanledning till att montera ljuddämpare på vapnet är hoppas vi att du ska kunna hitta den bästa ljuddämparen för dina behov i någon av våra testvinnare!

Topp 3 bästa ljuddämpare 2022

1. A-Tec Carbon 03

A-Tec Carbon 02 Bästa ljuddämparen

Carbon upplever vi vara det absolut starkaste kortet på marknaden för ljuddämpare. Dämpningen upplevs mycket behaglig och den känns väldigt lätt att montera och demontera. 

I 300WM dämpar Carbon ca 25DB vilket är mycket bra för den som är ute efter en behaglig upplevelse för öronen. 

Kolfibermaterialet säkerställer att dämparen bibehåller sin funktion över lång tid och är det material vi föredrar när det kommer till dämpare.

Passar perfekt för alla som vill ha en tyst upplevelse vid skottögonblicket!

Se priset här

2. Stalon Victor

Stalon Victor

Stalon Victor föräras också en plats i testet. Framförallt är det kombinationen av smidighet och funktion som vi fattat tycke för.

Victor är en riktig lättviktare med sina 290 gram och även förlängningen och diametern är rejält slimmade. I relation till testets vinnare dämpar den inte ljudet fullt ut lika bra, men den har alltså andra givna fördelar.

Passar perfekt för hundföraren som vill ha ett vapen med ljuddämpare utan att kompromissa alltför mycket med storlek och smidighet.

Se priset här

3. A-Tec Mega Hertz

A-Tec Mega Hertz

Sista vinnaren i bästa ljuddämparen kommer från Hertz-serien. Det är seriens mest rejäla dämpare som tar ner ljudet med hela 36 Db om du jagar med en 0.308. 

Hertz-serien har länge varit en favorit bland förespråkare för ljuddämpare och det faktum att den funnits på marknaden länge gör att vi kan vara säkra på att det är en dämpare som bibehåller sin funktion över tid.

Man bör vara vaksam på att inga modeller från Hertz-serien är gjorda för att plockas isär och försök till detta kan göra att garantin upphör.

Se priset här

Vad tänka på vid köp av ljuddämpare?

Först och främst ska man ha klart för sig att en ljuddämpare inte bara är inriktad på att dämpa ljud. För den som väljer att jaga med ljuddämpare kommer även andra faktorer in i spel. 

Den minskade rekylen innebär en helt annan upplevelse och detta i kombination med en annan viktfördelning gör att vapnet åtminstone inledningsvis kommer upplevas ganska annorlunda. Det är viktigt att ha i åtanke när man bestämmer sig för att köpa ljuddämpare. Däremot är det så att de flesta som väljer den vägen inte återvänder. Fortfarande kan det finnas en hel del skepticism bland de gamla rävarna i jaktlaget men det börjar sakta men säkert luckras upp.

Viktigt är också att du är noggrann med att kolla upp att ditt nuvarande vapen är kompatibelt med den ljuddämpare du avser att inhandla. Om du är på väg att köpa nytt vapen kan du också höra dig för angående hur väl vapnet passar med olika typer av dämpare då det kan variera kraftigt.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *