Kikarsikte bäst i test 2020 – Hitta det bästa kikarsiktet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

[Su_table]

1. Zeiss Conquest V4 2. Vortex Crossfire II 3. Leupold VX-R
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är zeiss-conquest-v4-kikarsikte.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Vortex-crossfire-II-kikarsikte-e1580077107361.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är leupold-vx-r-kikarsikte.jpg
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Med ett kikarsikte av bästa kvalitet tar du skyttet och jakten till nästa nivå. Vi har tagit fram en köpguide för dig som ska köpa kikarsikte till ditt gevär. I detta test kan du läsa om de bästa kikarsiktena på marknaden just nu och hitta den produkt som passar de behov du har för ditt skytte.

Ett sikte är mer än en kikare. Det är ett verktyg som ger precision och kontroll över dina skott. Idag finns det mängder av spännande funktioner för kikarsikten som underlättar för dig att träffa rätt. När det kommer till tillbehör för ditt jaktvapen är ett kikarsikte av kvalitet det som kommer ge dig mest glädje, och som kommer komplettera din bössa allra bäst.

Vilket kikarsikte ska jag köpa?

Alla kikarsikten kommer med för- och nackdelar. Därför gäller det att du är säker på hur planerar att använda ditt nya kikarsikte och i vilka förhållanden du kommer att skjuta. Om det är något vapen- eller jakttillbehör du inte bör snåla in på är det kikarsiktet. Det är i de allra flesta fall värt att lägga några hundralappar extra för att få ett sikte av bättre kvalitet och som förhöjer ditt skytte under en lång tid. Har du väl ett vilt i sikte vill du inte känna dig begränsad eller vara tvungen att avbryta skottet för att du tvivlar på om du kommer att träffa. Det är i dessa lägen ett bra kikarsikte kommer att vara din bästa vän under jaktsäsongen.

Topp 3 Bästa Kikarsikten 2020

1. Zeiss Conquest V4

✓ Prisvärd
✓ Bra ljusinsläpp
✓ Modern design

Förstoring: 3-12x
Objektivdiameter: 56mm
Ögonavstånd: 90mm
Längd: 368mm
Vikt: ca 610g
Riktmedel: 60 Belyst

Se priset här

2. Vortex Crossfire II

✓ Mycket för pengarna
✓ Belyst
✓ Bästsäljare
Förstoring: 6-18x
Objektivdiameter: 44 mm
Ögonavstånd: 105 mm
Längd: 343 mm
Vikt: 584 g
Riktmedel: V-Brite Illuminated

Se priset här

✓ Rörelsesensor-teknologi
✓ Belyst riktmedel
✓ Tydlig klickjustering

Förstoring: 3-9x
Objektivdiameter: 50 mm
Ögonavstånd: 106-93 mm
Längd: 310 mm
Vikt: 456 g
Riktmedel: FireDot

Se priset här

Kikarsikten i olika prisklasser

Här listar vi det bästa kikarsiktet för respektive prisklass; från billiga kikarsikten till kikarsikten av premiumkvalitet. Notera att alla de kikarsikten vi rekommenderar säljs av återförsäljare som ställer höga krav på sina produkter, alltså är även de billigare varianterna fortfarande av god standard.

Olika typer av kikarsikten

Det är inte så lätt att det bara är att gå in i närmsta jaktbutik och köpa ett kikarsikte. Det finns olika varianter för alla typer av jakt och det är därför vi rekommenderar att du har ett sikte som passar din jakt bäst. Här nedan ser du de vanligaste typerna och våra favoriter av varje sort.

Kikarsikte för vakjakt

För vakjakten gäller det att ha ett kikarsikte som lätt går att justera efter rådande förhållanden om avstånd. I vissa fall sker vakjakten på nära avstånd och andra gånger på långt avstånd vilket innebär att ett bra kikarsikte för jakt briljerar i alla lägen.

Belyst kikarsikte

Belysta kikarsikten finns både för dag och/eller natt. Ska du jaga under mörka förhållanden får du ett tydligare sikte som gör det lättare att träffa rätt. Belysta sikten förenklar även jakten under dagen eftersom den belysta punkten ökar din precision markant på mål som rör sig, eller mål som är mörka där det svårt att urskilja riktmedlen i siktet.

Lågförstorande kikarsikten

Med ett lågförstorande kikarsikte får du kontroll över de snabba skottlägena och skott på korta avstånd. De vanligaste lågförstorande kikarsikten är 1 till 6 gånger förstorande och är perfekta för drevjakt.

Nattkikarsikte

Med ett nattkikarsikte (mörkersikte) kan du enkelt urskilja vilt som gömmer sig i buskage och annan hög vegetation när det är mörkt ute. De är väldigt populära att använda för vildsvinsjakt då de är aktiva nattetid och det är tillåtet att jaga dem även när mörkret fallit. Nattkikarsikten är antingen termiska (känner av värme) eller digitala med Night Vision. Eftersom mörkersikten ofta består av mer avancerad teknik är de i regel dyrare än vanliga kikarsikten. Fördelen med ett Night Vision sikte är att de går att använda både dag- och nattetid medan ett termiskt sikte främst briljerar nattetid.

Kikarsikten med avståndsmätare

En del kikarsikten kommer med inbyggda avståndsmätare som låter dig se hur långt bort ditt mål är. På så sätt underlättar det hur du ska lägga viltet i siktet för att träffa rätt. Det är även möjligt att köpa avståndsmätare som du kan bära med dig på ditt pass.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *