Bästa ammunitionen till .308 2022 – hitta den bästa 308:an här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Federal Fusion 2. JBH 165gr 3. Sako Hammerhead
Federal Fusion .308WinJBH 165gr 308WinSako Hammerhead 308
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Du som söker efter den bästa ammunitionen till 308 har kommit rätt! Det är inte alltid lätt att veta var du ska börja någonstans när du letar efter bra ammunition. Vi har därför hjälpt dig genom att listat några av de bästa alternativen. För att förtydliga vad vi menar med 308 så är det kalibern på ammunitionen.

Topp 3 ammunitionen till .308 2022

1. Federal Fusion .308Win

Federal Fusion .308Win

Federal Fusion kännetecknas bland annat av hur effektiv och träffsäkra deras ammunition är. Det är en prisvärd kula som passar perfekt till dig som vill jaga vilt. Det är dessutom något som Federal Fusion nischat in sig på. Du får 20 stycken kulor i en förpackning.

Se priset här

2. JBH 165gr 308Win

JBH 165gr 308Win

Dessa kulor har tillverkats av JBH vilket är en svensk tillverkare. Kulorna är kort sagt solida och ger dig bra effekt. Tyngden på en kula är 165 gram och tillsammans med en bra precision är detta helt enkelt ett grymt alternativ. Sedan att de är prisvärda är också ett stort plus. Vill du stötta svenska tillverkare och letar efter bra ammunition till 308 är det här ett av de bästa alternativen. Varje förpackning innehåller 20 stycken.

Se priset här

3. Sako Hammerhead 308

Sako Hammerhead 308

Det tredje och sista alternativet i vår lista över bra ammunition till .308 är Sako Hammerhead. Det är en tung blyspetskula som passar perfekt till dig som jagar grövre vilt, exempelvis älg. Det är en bonad kula vilket innebär att den kommer hålla ihop även om den träffar ben. Det finns flera alternativ av denna ammunition, de flesta förpackningar innehåller 20 stycken förutom 300WM vilket endast innehåller 10 stycken.

Se priset här

Köpguide för .308

När du ska köpa ammunition är det viktigt att du köper rätt sort. Tänk först på vilket vapen du har och ta reda på vilken vikt på kulan som kommer fungera bäst. När det gäller ammunition kan det variera väldigt mycket vilken typ som är bäst. Vapnen du har avgör oftast vilken som fungerar bäst, men även vad du ska använda det till. De tre alternativen vi listat är de vi anser vara bäst. Men du är den som måste testa och se vad som fungerar för just dig och det vapen du använder.

Ett tips när du ska välja kula är att den väger minst 100 gram för att få en så bra effekt som möjligt. Men trots att det finns rekommendationer över vilka kulor som fungerar bäst till olika typer av jakt är det endast du själv som kan avgöra vilken kula du tycker fungerar bäst. Du kan även fråga andra jägare om vilken ammunition de använder och vad de tycker om den.

Sammanfattning

Vi hoppas att listan vi sammanställt och tipsen på hur du väljer ammunition hjälper dig i ditt val. Skulle ingen av ammunitionen vi rekommenderat vara för dig finns det fler alternativ att välja mellan på marknaden. Ibland kan du behöver testa flera alternativ för att avgöra vilken som fungerar bäst. Dock anser vi att de kulor vi valt ut till vår lista är ammunition som du inte kommer att bli missnöjd med.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *