Vapentillbehör

Vapentillbehör vi rekommenderar
Det finns en mängd tillbehör för jaktvapen och jakt. Många av dem används för vapenvård, men det finns också många tillbehör som gör själva jakten både roligare och säkrare. Som hållbara och varma kläder och kängor, vapenremmar, patronbälten, klickpatroner, kikare med mera.

Smaken är olika och beroende på hur, var och vad man jagar krävs olika vapentillbehör och utrustning. Det finns dock några tillbehör som vi rekommenderar alla jägare att investera i:

Komfortabla vapenremmar. Kanske kan tyckas överdrivet men ett gevär väger trots allt en del, och du lär märka skillnaden mellan en dålig rem och en bra rem bra efter några timmar i skogen. Välj gärna en dubbel, delbar rem om du bär ditt vapen över axeln eller på ryggen. Extra breda axelband ger skön avlastning och minimerar risken för skav.

Jaktkikare. En riktigt bra kikare är nästan ett måste vid spaning i terräng. Välj gärna en liten och kompakt kikare som inte tar så stor plats. Det är också viktigt att den är utrustad med en väl fungerande avståndsmätare.

GPS-klocka. En klocka med inbyggd GPS gör att du alltid har en livlina i skogen då du alltid kan vara säker på att hitta tillbaka till lagets samlingsplats.

Handvärmare. Ett ovärderligt tillbehör för dig som jagar under årets kallaste månader. Handvärmare är lätta att stoppa i fickan och sen är det bara att sticka ner händerna innan de hunnit bli alltför kalla.

Skjutstöd. Också detta ett ovärderligt tillbehör för många jägare. Ett skjutstöd används med fördel på skjutbanan vid inskjutning av sikte och gevär, men även när du behöver stöd för att sikta på långt håll i skogen.

Kikarsikte. Att välja kikarsikte är väldigt personligt då det helt enkelt beror på vad man gillar. Dock bör det vara såpass stort att det tar in rejält med ljus samt ha förstoring som går att reglera efter tycke och behov.

För övrigt finns det allt från kolvkamshöjare till vapenfodral, vapenskåp, kolvar, slutstycksknoppar, rembygel-set, hölster, vapenvård produkter, lösa magasin och mycket mer.

Hörselskydd test 2020 – Bästa hörselskydd utges här!

Att investera i hörselskydd måste betraktas som en självklarhet för den vane skytten och självklart är du ute efter de bästa hörselskydden på marknaden. I vårt hörselskydd test har vi gjort en sammanvägning av pris och funktion för att slutligen landa i tre riktigt bra alternativ i tre olika prisklasser.  Målet är att du oavsett …

Hörselskydd test 2020 – Bästa hörselskydd utges här! Read More »

Bästa ljuddämparen 2020 – En stor köpguide

I det här testet har vi jämfört en rad olika ljuddämpare och fått fram tre favoriter.  Fördelarna med at faktiskt använda sig av ljuddämpare är inte bara att faktiskt dämpa ljudet vid avfyrning. Det finns även andra praktiska fördelar såsom minskad rekylering och att vikten fördelas jämnare över bössan vilket kan bidra till ökad stabilitet. …

Bästa ljuddämparen 2020 – En stor köpguide Read More »