Hundpejl bäst i test 2020 – Hitta den bästa hundpejlen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Garmin Alpha 1002. Tracker Supra Easy 3. Garmin Hundförarpaket

Garmen Alpha 100

Tracker SupraGarmin Hundförarpaket
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Med en hundpejl håller du koll på din hund ute i vildmarken och när du är på jakt. Här har vi sammanställt de bästa hundpejlarna och gps trackers för hund för att du lätt ska kunna ta beslut om vilken hundpejl som passar dig och din hund bäst.

Hunden har länge varit människans bästa vän, och det är väl inte så konstigt med tanke på allt praktiskt de kan hjälpa oss med för att göra vardagen och våra hobbys lättare. På senare år har det blivit allt mer populärt att använda sig av en så kallad hundpejl (GPS-spårare för hund) för att kunna hålla koll på hundens position. Det är ett otroligt kraftfullt hjälpmedel som kommer göra jakten med dina fyrbenta vänner än mer effektivt och underhållande.

En hundpejl består i regel av två produkter; En sändare och en mottagare. De båda kommer i olika prisklasser och med varierande funktioner som underlättar jakten med hund. Det vanligaste är att handenheten och halsbandet säljs i paket, men det är även möjligt att köpa produkterna för sig. En del hundpejlar kommer med appar till din iPhone eller Android mobiler vilket ger ännu fler spännande funktioner. I den här första delen av vårt bäst i test av hundpejlar börjar vi med att se över vilka GPS trackers för hundar som är populärast just nu. Vi har främst jämfört och tittat på Garmin och Hunter hundpejlar.

Topp 3 Bästa hundpejlar 2020

1. Garmin Alpha 100 + T5

✓ Skallavkänning
✓ GPS/GLONASS-mottagning
✓ Bästsäljare

Räckvidd: 14,5 kilometer
Uppdateringsfrekvens: 2,5 sekunder
Spårningskapacitet: 20 hundar

Se priset här

2. Tracker Supra Easy

✓ Färdiginstallerat SIM kort
✓ GPS & GLONASS
✓ Robust antenn

Uppdateringsfrekvens: Ca 2 sekunder
Spårningskapacitet: Appen kan spåra oändligt antal hundar

Se priset här

3. Garmin Hundförarpaket

✓ Fullspäckat paket
✓ Smart-klocka med GPS
✓ DriveTrack

Räckvidd: 14,5 kilometer
Uppdateringsfrekvens: 2,5 sekunder
Spårningskapacitet: 20 hundar / jägare

Se priset här

Vilken hundpejl ska jag köpa?

När du väl beslutat dig om att ta ditt jagande till nästa nivå gäller det att välja en hundpejls tracker som passar för din hund, din budget och som uppfyller de krav och funktioner du efterfrågar. Vad gäller din hund är det så klart viktigt att hitta en modell som är lagom i storlek. Idag finns det olika storlekar på GPS-halsband som passar allt från små hundar som terrier, tax och beagle till mellanstora och större raser som labrador, retrievers och spaniels.

Därefter faller det naturligt att du väljer en handenhet som uppfyller de tekniska krav du har. Kanske vill du hålla koll på ett flertal hundar samtidigt? Eller är det viktigare att kunna koppla upp hundpejlen till en app i din mobil? Beroende på hur avancerad utrustning du behöver tenderar priset att bli högre, men det finns flera GPS-trackers som håller måttet trots att de är betydligt mycket billigare än värstingmodellerna.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *