Lerduvekastare bäst i test 2022 – hitta den bästa lerduvekastaren!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Caldwell Lerduvekastare 2. Gyttorp Birdshooter II 3. MTM Clay Pigeon
Caldwell Lerduvekastare handhållenGyttorp Birdshooter IIMTM Clay Pigeon EZ-DT-40
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Om du vill börja mer lerduveskytte eller om du helt enkelt behöver en ny kastare har du kommit helt rätt. Vi har testat flera olika modeller av lerduvekastare för att finna de bästa varianterna som finns på marknaden just nu.

Lerduvor används inom skyttegrenar som skeet, trap och sporting. En sak som är gemensamt med alla former av lerduveskytte är att man behöver en lerduvekastare som slungar iväg lerduvorna. En lerduva är en liten disk tillverkad i keramikaktigt material. Målet för skyttarna är att skjuta sönder diskarna. Här har vi provat tre olika modeller av lerduvekastare bäst i test 2022.

Topp 3 lerduvekastare bäst i test 2022

1. Caldwell Lerduvekastare handhållen

Caldwell Lerduvekastare handhållen

Det här är en bra och billig variant av lerduvekastare tillverkad i plast. Den är handhållen och passar utmärkt för personer som inte vill lägga allt för mycket pengar på sin utrustning samt för dem som vill prova på att skjuta lerduva. Lerduvekastaren tål en hel del stryk och även om man råkar tappa taget om den när man slungar iväg lerduvan går den inte sönder. Det krävs dock att man har en del smidighet och styrka i kroppen. Här är det nämligen den egna kroppsstyrkan som kastar iväg lerduvan.

Se priset här

2. Gyttorp Birdshooter II

Gyttorp Birdshooter II

Det här är en lyxigare variant av lerduvekastare. Alla kan använda den här lerduvekastaren tack vare den stabila och lättanvända konstruktionen. Det är enkelt att justera kastarmen och man behöver inte heller vara speciellt stark för att dra upp den. Du kan utlösa duvan med ett rep eller med foten och det går både att kasta dubbla och enkla duvor.

Se priset här

3. MTM Clay Pigeon EZ-DT-40

MTM Clay Pigeon EZ-DT-40

Det här är ännu en handhållen variant av lerduvekastare. Här kan två duvor slungas iväg samtidigt. Hela konstruktionen är tillverkad av plast och den kommer aldrig att rosta. Kastaren passar både höger- och vänsterhänta. Den ungefärliga kastlängden är 50 meter och det räcker utmärkt för de flesta skyttar. Ett stort plus är att man själv enkelt kan ändra både hastighet och kastvinkel med den egna kroppen.

Se priset här

Köpguide för lerduvekastare bäst i test

Det första du bör tänka på är om du vill ha en manuell eller automatisk, laddningsbar lerduvekastare. De automatiska varianterna är dyrare men man kan träna på egen hand med en sådan. Det är också det bästa alternativet för den som vill utvecklas mer i sitt skytte. Är man bara nyfiken på lerduveskytte kan det vara klokt att prova en manuell variant först. Man behöver också se över kastarmen och uppspänningsmekanismen för att se vilka alternativ som passar en bäst.

Summering

Här har vi tagit fram två manuella och en automatisk lerduvekastare som fungerar väldigt bra. Är man många som ska skjuta eller om man vill skjuta flera lerduvor är en automatisk lerduvekastare nästan ett krav eftersom att det blir väldigt ansträngande att slunga iväg lerduvorna med en manuell, handhållen kastare. Med den handhållna kastaren måste man också se till att någon annan är med och kastar och det kanske man inte alltid vill eller kan förlita sig på.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *