Bästa hagelbocken 2020 – Hitta den rätta för dig!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

En hagelbock är ett jaktvapen som använder sig av hagelpatroner. Det innebär att vapnet avfyrar svärmar av patronerna till skillnad från kulgevär och chansen att träffa målet blir större. Många jägare som är nybörjare väljer ofta en hagelbock eftersom du inte behöver vara en expertskytt för att träffa med ett sådant vapen.

Det finns flera hagelbockar att välja mellan vilket kan göra det svårt att veta vilket vapen som är bäst. Vi har tagit en titt på flera av gevären som finns på marknaden och sammanställt en lista över tre stycken som vi tycker är bäst.

Topp 3 bästa hagelbocken 2020

1. Beretta 692 Sporting Adjustable

Beretta 692 är avtagaren till Beretta 682 och kommer med helt nya pipor, förbättrad justerbar funktion och en bredare låda. Flera vapen som skapas efter andra lyckade vapnen går att beskriva som samma vapen med ett face lift. Men för Beretta 692 Sporting Adjustable handlar det om ett helt nytt vapen som är byggt efter den pålitliga 680-lådan.

Vapnet har bland annat Steelium Plus pipor och koningen i pipan är nästan fem gånger så lång som i 682:an. Det innebär en bättre balans samt harmoniska skjutegenskaper.

https://www.pnjakt.se/art/beretta-692-sporting-adjustable-3.php?utm_source=adtraction&utm_medium=affiliate&utm_campaign=adtraction&at_gd=15C3E57517B5407B7D7E049ADB48DB360128292D

2. Benelli 828U Silver

Benelli är ett företag som inte är rädd för att gå sin egen väg. De har främst skapat halvautomater men valde att tillverka en hagelbock. 828U Silver är en av de första hagelbockarna med justerbar cast och drop. Det här är en modell som passar de flesta. Det finns 40 positioner du kan ändra till, en låda i aluminium och väger endast 2,9 kilo.

https://www.pnjakt.se/art/benelli-828u-silver-4.php?utm_source=adtraction&utm_medium=affiliate&utm_campaign=adtraction&at_gd=15C3E57517B5407B7D7E049ADB48DB360128292D

3. Beretta Ultralight Gold

Beretta Ultralight Gold går att förklara som en lyxversion av Ultralight. Stocken består av valnöt som är oljebehandlad och har exklusiv skärning. Lådan har dessutom ett vackert fågelmotiv och piporna är polerade och blånerade för ett mer elegant utseende. Vapnet väger runt 2,7 kilo. Det kanske känns som Beretta har lagt ner all tid på att tillverka ett snyggt vapen. Men det stämmer inte riktigt. Ultralight Gold fungerar nämligen utmärkt med bland annat en bra siktbarhet.

https://www.pnjakt.se/art/beretta-ultralight-gold-3.php?utm_source=adtraction&utm_medium=affiliate&utm_campaign=adtraction&at_gd=15C3E57517B5407B7D7E049ADB48DB360128292D

Köpguide för bästa hagelbocken

När det är dags för dig att köpa en hagelbock finns det mycket att tänka på. Vikten på vapnet är viktigt att tänka på. Du kommer nämligen ha svårt att rikta vapnet ifall det väger för mycket. Tänk igenom vilka egenskaper du behöver innan du väljer vilket du ska köpa. Hagelbockar kan vara lite knepiga ibland. De flesta vill ha ett vapen som fungerar i alla lägen. När det kommer till dessa kan det vara så att vissa vapen fungerar perfekt på skjutbanan men inte ute på fältet eller tvärtom. Har du möjlighet att prova ett vapen innan köp rekommenderas det.

Sammanfattning

Hagelbockar är ett trevligt vapen som ökar chansen att du träffar ditt mål, framförallt om du är nybörjare. Det finns ett enormt utbud med hagelbockar vilket gör att det är svårt att ta reda på vilket som egentligen är bäst. Förhoppningsvis har våra topp 3 gett dig en bra startpunkt eller kanske till och med hjälpt dig hitta det vapen du söker.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *