22lr gevär bäst i test 2020 – Hitta det bästa 22lr geväret här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

Ett 22lr gevär är ett bra alternativ när det kommer till småviltsskytte. Vapnet är dock även populärt inom sportskytte och träningsskytte. Det är också ett bra nybörjarvapen eftersom rekylen inte är jättestark och relativt bekväm. Här nedan rekommenderar vi tre olika 22lr gevär som vi anser vara bland de bästa på marknaden. Förhoppningsvis kommer det hjälpa dig i ditt letande efter ett bra 22lr gevär.

Topp 3 bästa 22lr geväret 2020

1. Brno CZ 455 Thumbhole Yellow

Brno CZ 455 Thumbhole Yellow är ett gevär som riktar sig till dig som inte är rädd att sticka ut i mängden. Stocken består av gulmelerat laminat vilket ger geväret en intressant design till skillnad från det klassiska enfärgade utseendet de flesta gevär har. Standardkalibern är 22lr men det finns ett utbytbart system vilket gör det till ett bra allroundvapen. Det sitter bekvämt i handen och det unika med denna modell är det justerbara trycket. Geväret har en “flyweight”-mekanismen vilket innebär att du finjustera trycket upp till 500 gram.

https://www.pnjakt.se/art/brno-cz-455-thumbhole-yellow.php

2. Browning BL Grade 2

BL Glade 2 kommer från en av marknadens mest kända tillverkare, Browning. De har erfarenhet av vapentillverkning som sträcker sig över 100 år vilket innebär att du kan förvänta dig ett vapen av hög kvalitet. Pipan är 51 centimeter lång och geväret använder sig självklart av 22lr kaliber. Du kan dessutom välja mellan två magasin, ett med 9 skott och ett med 15 skott.

https://www.pnjakt.se/art/browning-bl-grade-2-2.php

3. Tikka T1x Rimfire

Tikka är en vapentillverkare som introducerat vapnet T1x Rimfire. Det har en pipa på 51 centimeter och geväret väger 2,6 kilo. Det finns två varianter av vapnet, det ena använder sig av 22lr kaliber och det andra 17 HMR. Du väljer själv vilket alternativ du tycker bäst om. Vapnet har ett löstagbart magasin som rymmer 10 skott och det passar lika bra för småviltsskytte som på skyttebanan.

https://www.pnjakt.se/art/tikka-t1x-rimfire.php

Köpguide för bästa 22lr geväret

Hur du går till väga för att köpa ett 22lr gevär är väldigt likt när det gäller köp av andra vapen. Det viktigaste är att det fungerar som det ska och känns bekvämt att använda. En viktig sak som gäller de flesta vapen är att du har en licens. Så länge du har en giltig vapenlicens kan du börja leta efter det bästa 22lr geväret. Faktorer du bör ha i tanken när du letar efter ett vapen är dess storlek, hur många skott ett magasin rymmer och vilken typ av skytte du ska använda det till.

Sammanfattning

De tre vapen vi listat är några vi anser vara bäst bland de tillgängliga 22lr gevären. Det är ett bra vapen för dig som är nybörjare eftersom det är väldigt bekvämt och du behöver inte oroa dig för en stark rekyl. Vapnet riktar sig främst till dig som vill träna på att skjuta eller endast jaga småvilt. Det händer att många personer övar genom att testklicka med sitt vapen. Vi rekommenderar inte att du gör det eftersom det kommer att slita på slagstiftet. Spendera istället ett par dagar i veckan vid en skyttebana för att öva på ditt skjutande.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *