Jaktstövlar bäst i test 2020 – Hitta dem bästa jaktstövlarna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

Att hålla fötterna varma och torra är mycket viktigt när du är ute och jagar. Blöta och kalla fötter kan drabbas av skador vilket är obehagligt och ibland även farligt. Med ett par bra jaktstövlar kan du hålla fötterna torra i alla terränger. Här kan du läsa mer om de bästa gummistövlarna samt vad du ska tänka på när du köper denna produkt.

Topp 3 jaktstövlar bäst i test 2020

1. Härkila Orton Zip Boot

Dessa bekväma gummistövlar från Härkila passar utmärkt för längre jaktturer. De är utrustade med värmande Neoprenfoder, Härkila Vibram®-sula och en dragkedja i sidan. Tack vare Neoprenfodret binds ingen fukt vilket gör att foten hålls torr. Fodret är varmt och mjukt vilket gör denna stövel passande även för längre turer. Fodret gör också att det är lätt att snabbt ta av och på stöveln. Härkila är ett populärt svenskt märke som erbjuder högkvalitativ utrustning speciellt designad för jägare och friluftsmänniskor. Märket är känt för att använda sig av tåliga och tysta material som passar mycket bra i olika jaktsammanhang. Denna jaktstövel kan klara minus temperaturer och fortfarande hålla foten varm. Den ergonomiskt utformade Vibram®-sulan gör att foten hålls stabil även i tekniskt avancerad terräng.

https://www.pnjakt.se/art/harkila-orton-zip-boot.php#aw_source=ps-2265212e-001b-49ef-86c9-ff6c3b4bcfe5%7Ct%C3%B6vlar%7Cpos:9%7Cper:false

2. Gummistövel Le Chameau Vierzon Nord

Denna exklusiva jaktstövel från Le Chameau Vierzon Nord är tillverkad av naturgummi av högsta kvalitet. Naturgummi är ett material som ofta förekommer i kvalitativa jaktstövlar bäst i test. Det är ett dyrare material än syntetiskt gummi, men det ger en mer flexibel och värmande stövel. Denna gummistövel är handgjord vilket garanterar dess höga komfort, prestanda och kvalitet. Den har ett 3 millimeter tjockt Neoprenfoder som försäkrar att foten hålls torr. Stövelskaftet och stödet för häl och hålfot garanterar en stabil passform. Skafthöjden är 39 centimeter och gummisulan lämpar sig för alla underlag.

https://www.pnjakt.se/art/gummistovel-le-chameau-vierzon-nord.php#aw_source=ps-2265212e-001b-49ef-86c9-ff6c3b4bcfe5%7Ct%C3%B6vlar%7Cpos:19%7Cper:false

3. Avignon Ridge High

Denna svarta jaktstövel från Avignon är ett snyggt och prisvärt alternativ. Den har utsetts till jaktstövlar bäst i test vid tidigare jämförelser av jaktstövlar. Den är särskilt utvecklad för att kombinera funktion och komfort. Den värmer både när du står still på jaktpasset och när du är i rörelse. Den har bland annat en ortopedisk innersula, stort utrymme för vaden och stabil yttersula. Även denna stövel är utrustad med Neoprenfoder. Detta är den höga modellen, det finns även en mellanhög modell som heter Avignon Ridge Mid.

https://www.pnjakt.se/art/avignon-ridge-high.php#aw_source=ps-2265212e-001b-49ef-86c9-ff6c3b4bcfe5%7Ct%C3%B6vlar%7Cpos:4%7Cper:false

Köpguide för jaktstövlar

Valet av jaktstövel beror på vilket typ av jakt du bedriver samt hur du rör sig ute i skogen. En del tror att gummistövlar är obekväma och ger dålig stabilitet, men samtliga i detta test är ergonomiskt utformade. Fördelen med gummistövlar istället för jaktkängor är att de fungerar bra i lera och vattendrag samt att smuts inte tränger in i materialet. Gummistövlar är vattentäta och behöver i princip inget underhåll. Många väljer dock att ha både gummistövlar och jaktkängor. Tänk på att skafthöjden på jaktstövlarna är viktig för ventilation och värme. Ett högt skaft ger mer värme medan ett lågt skaft ventilerar bättre.

Summering

I detta test hittar du de tre bästa gummistövlarna för jakt. Samtliga håller mycket hög kvalitet och passar för alla sorters underlag. Härkila Orton Zip Boot är en mycket bekväm och tyst gummistövel som passar utmärkt för längre jaktturer. Le Chameau Vierzon Nord är jaktstövel av naturgummi som passar dig som vill ha en högkvalitativ och exklusiv stövel. Avignon Ridge High är en svart stövel som passar dig som vill ha en prisvärd modell som kombinerar funktion och komfort.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *