Jaktställ bäst i test 2020 – Bästa jaktställen hittar du här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Härkila Pro Hunter X2. Härkila Vector Jaktställ3. Bergans Hogna Set

 

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Ett jaktställ som fungerar i många olika väderförhållanden och är väl genomtänkt funktionsmässigt är en självklarhet i varje jägares garderob. 

För att kunna utse jaktställ bäst i test gäller det att beakta en rad viktiga detaljer och fundera igenom vad just du vill ha ut av ditt jaktställ. 

I den här guiden har vi listat de tre jaktställ som vi anser förtjänat rätten att kalla sig jaktställ bäst i test. Bedömningen är baserad på en rad olika detaljer, däribland materialets kvalitet och funktion, design, praktiska lösningar, med mera. 

Vid bedömning av jaktställen har vi såklart även förhållit oss till prisbilden. Detta har mynnat ut i tre ställ i lite olika prissegment som vunnit vårt jaktställ bäst i test.

Först ut presenterar vi vinnaren i premiumklassen!

Topp 3 bästa jaktställ 2020

1. Härkila Pro Hunter X Jaktställ

Härkila Pro Hunter X kammar hem förstaplatsen i premiumkategorin. En kombination av design, funktionalitet och ett riktigt slitstarkt material fällde avgörandet. 

Prislappen är också överkomlig för att vara ett jaktställ av yppersta kvalitet. 5 års garanti på yttermaterialet kan inte tolkas på annat sätt än att tillverkaren är väldigt trygg med materialets slitstyrka.

Passformen kombinerar det bästa av två världar med en upplevelse av att sitta nära kroppen men samtidigt erbjuda en riktigt smidig upplevelse. 

Ett grymt jaktställ för den som tillbringar mycket tid i skogen och anser att kvalitet får kosta!

Se priset här

2. Härkila Vector Jaktställ

Vinnaren i mellansegmentet blev Härkila Vector. Att hitta denna kvalitet till detta pris känns som ett fynd. Med en högre prislapp hade det här jaktstället nämligen gott och väl kunnat konkurrera även i premiumsegmentet.

Vector är extremt lätt och smidigt trots sitt Gore Tex-membran. Kombinationen ger en lätt och ledig upplevelse samtidigt som stället håller stånd mot många olika typer av väder. 

Hög kvalitet även i viktiga detaljer såsom blixtlås och fickor är en bidragande orsak till topp-placeringen.

Se priset här

3. Bergans Hogna Set

I budgetklassen hittar vi vinnaren från norska Bergans. Hogna set är skräddarsytt för optimal funktion vid jakt.

Med ett yttermaterial i ljudlös microfleece är stället en garant för både värme och ljudlöshet. Två viktiga och avgörande egenskaper i jaktskogen. 

Ett extra plus också för kamouflagedesignen som gör sig bra i de svenska jaktmarkerna.

Helt enkelt ett stabilt och bra ställ. Mycket jaktställ för pengarna!

Se priset här

Jaktställ – Vad ska man tänka på?

Inköp av jaktställ är många gånger en relativt kostsam investering vilket gör att man gärna gör lite research innan man slår till. 

Nedan listar vi några viktiga saker att tänka på när du ska inhandla ett nytt jaktställ

Materialet

Materialet ska alltid vara prioritet ett då det många gånger är helt avgörande för helhetsupplevelsen.

Design

Med design tänker vi framförallt på funktion. Att fundera över hur fickor är belägna och blixtlås är konstruerade är kanske inte det första man tänker på, men det kan bli helt avgörande upplevelsen.

Utseende

Att köpa ett jaktställ som är utseendemässigt tilltalande ska aldrig underskattas. Att känna sig bekväm i sitt jaktställ är såklart viktigt och då är utseendet en viktig ingrediens.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *