Jaktkniv bäst i test 2022 – hitta den bästa jaktkniven

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

 

1. Eka Swingblade 2. Wildtech Fällkniv 3. Morakniv Kansbol
Eka Swingbladewildtech-fallkniv-bukoppnareMorakniv Kansbol
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Att som jägare inte ha med sig en jaktkniv ut i skogen är både ansvarslöst och respektlöst. Om du har lyckats skjuta ett djur kommer du att behöva en kniv för att kunna ”ta ur” djuret på ett så snabbt och smärtfritt sätt som möjligt. När det gäller många andra bäst i test och recensioner som skrivits så har rekommendationen alltid varit att du som jägare ska utgå från ditt behov när du ska köpa en produkt för jakt och detsamma gäller naturligtvis när du ska välja en jaktkniv. Skillnaden här är att en jaktkniv är något som vi anser att du faktiskt måste ha, oavsett vilken modell eller prisklass som du väljer.

Här nedan har vi skapat en bäst i test på den bästa jaktkniven! Det vi har tittat på är bland annat kvalitet och pris, men vi har också sett till att välja knivar för olika ändamål. Det är trots allt långt ifrån alla jägare som jagar exakt samma sak och på exakt samma sätt, eller hur?

Innan du beger dig av till affären för att köpa en jaktkniv eller beställer en online finns det några saker som är bra att tänka på. I vår köpguide kommer du att kunna få mer information om vilka faktorer som är avgörande för att du ska kunna hitta den bästa jaktkniven för dig och dina ändamål. Det första som du ska fundera över är dock om du är i behov av en jaktkniv eller inte. Kort och gott kan man säga att alla jägare som inte har en jaktkniv är i behov av att köpa en och alla jägare som redan har en jaktkniv kan med största sannolikhet vara i behov av en till.

När du ska bege dig ut på jakt eller om du bara ska vistas i skogen kan en jaktkniv vara väldigt viktigt att ha med sig. Vid jakt finns det ett flertal olika situationer som du kan hamna i som kräver en bra, pålitlig och välfungerande jaktkniv, men innan du köper är det rekommenderat att du lär dig mer om den knivlag som vi har i Sverige. Knivlagen är i sig inte speciellt konstig, men det finns viktig information som du bör känna till.

I detta bäst i test för bästa jaktkniven har vi valt ut ett flertal olika knivar i olika prisklasser och med olika egenskaper. Återigen är det viktigt att du väljer en kniv som verkligen lämpar sig för dig och ditt ändamål, oavsett om du vill kunna ha med den som ett bra hjälpmedel på skogspromenaden eller om du vill använda den för att ta ur ett djur.

Topp 5 bästa jaktknivarna 2022

1. Eka Swingblade Orange

? Funktionell
? Konkavt buköppnarblad
? Kombikniv

Med hjälp av Eka Swingblade Orange får du en jaktkniv som helt klart kommer klara av de allra flesta situationer du kan hamna i när du är ute i skog och mark. Det här är en tredje generations jaktkniv som verkligen har blivit mycket uppskattad hos jägare, något som tydligt kan ses i både recensioner, omdömen och i andra bäst i test om bästa jaktkniven. Det är naturligtvis inte för ingenting som den här kniven har blivit en storfavorit. Till att börja med kan vi berätta att det blad som kniven är utrustad med är tillverkad med en patenterad lösning där man har använt sig av två sidor av samma blad. Genom att göra på detta sätt får man:

 • Ett slipat knivblad som är koniskt och som passar för olika uppgifter
 • Ett blad som fungerar utmärkt att använda sig av som buköppnare
 • Du kan snabbt byta mellan de olika bladen genom att trycka på spärrknappen
 • Bladen är tillverkade i Sandvik 12c27, vilket är ett stål som säkerställer att kniven håller sig vass längre.

För att du ska kunna få ett stadigt grepp är Eka Swingblade Orange utrustat med ett handtag som är ergonomiskt utformat. Det betyder således att denna modell av Eka är betydligt bättre än sina föregångare. På skaftet hittar du dessutom en liten ögla som du kan använda dig av för att fästa en handledsrem eller liknande. För att hitta en Eka Swingblade som passar dig så bra som möjligt kan du välja mellan olika färger på skaftet och behöver alltså inte välja orange. Av alla de jaktknivar som vi har sett är Eka Swingblade Orange helt klart en av de mest prisvärda alternativen.

 • Bladet är 90 mm långt
 • Knivens totala längd är 222 mm
 • Vikt på 148 gram
Se priset här

2. Wildtech Fällkniv

? Optimal jaktkniv
? Prisvärd
? Ligger tryggt i handen

Blad: 9cm rostfritt 440 stål
Handtag: Aluminium
Hölster: Svart oxfordväv
Bladlås: Ja

Se priset här

3. Morakniv Kansbol

? Klassisk allroundkniv
? Sylvass egg
? Robust lättviktskniv

Blad: 109mm  rostfritt stål
Handtag: TPE-Gummi
Hölster: Polymer
Nettovikt: 134 gram

Se priset här

4. Benchmade Crooked River

Benchmade Crooked River

På 4 plats i vårt bäst i test för bästa jaktkniven vill vi lista en jaktkniv i den lite högre prisklassen, vilket även kallas för premium. Benchmade Crooked River är en jaktkniv som kostar runt 4000 kronor, men som sägs vara värd vartenda öre. Om du är i behov av en riktigt högkvalitativ jaktkniv som verkligen gör sitt jobb kommer du inte att bli missnöjd. Bakom den här jaktkniven står nämligen det amerikanska företaget Benchmade, vilket är en av de absolut mest populära tillverkarna av knivar i hela världen. Det som gör knivar från Benchmade så speciella är att man har använt sig av de mest banbrytande innovationerna i samband med tillverkning och att man dessutom har en mycket hög kvalitet på stål, design och form.

Med Benchmade Crooked River får du en jaktkniv som har en traditionell och klassisk form och som är tillverkad med mycket modern teknik för att ge dig de bästa förutsättningarna för din jakt. Kniven är dessutom mycket enkel att bära med sig, då du kan fälla ihop den och slipper således bära med dig skydd och andra saker som gör packningen klumpigare. När Benchmade Crooked River är hopfälld är den endast 135,4 mm, vilket gör att den lämpar sig utmärkt att ha i fickan eller i väskan, utan att ta upp för mycket plats.

 • Stålkvalitet på Benchmade Crooked River är CPM-S30V
 • Knivbladets tjocklek är 3,15 mm
 • Den totala bladlängden ligger på 101,6 mm
 • Knivens totala längd är 236,2 mm
 • Knivens vikt är 153,37 gram

Observera att Benchmade Crooked River inte har någon genomgående tånge och att den saknar en parerstång.

Se priset här

5. Victorinox Hunter Pro M Alox

Victorinox Hunter Pro M Alox

Om du vill ha en unik och annorlunda jaktkniv som mycket väl kan vara den bästa jaktkniven för dig, måste du titta närmare på Victorinox Hunter Pro M Alox. Victorinox Hunter Pro M Alox liknar ingen annan jaktkniv som vi tidigare har sett, men det är inte utseendet som får oss att ta med den i vår bäst i test för bästa jaktkniven. Victorinox Hunter Pro M Alox kommer med otroligt många bra egenskaper som du absolut bör ta vara på och här berättar vi mer om vad kniven har att erbjuda. Till att börja med kan vi meddela att tillverkaren bakom den här kniven har varit verksamma i branschen i över 130 år. Med det sagt är det alltså tydligt att de vet vad som krävs för att skapa en riktigt bra kniv. Namnet är mycket populärt och eftertraktat hos jägare såväl som vildmarksfantaster.

Med Hunter Pro M Alox från Victorinox får du en fällkniv som verkligen inte kommer att ge vika i första taget. Den är robust som få och mycket sofistikerad i sin utformning. Här har du en kniv som du med fördel kan använda för både jakt och olika typer av friluftsaktiviteter och tack vare den smidiga klämman kan du enkelt sätta fast kniven i ditt klädesplagg för att snabbt ha den tillgänglig när du behöver den. Hunter Pro M Alox från Victorinox har en räfflat yta i Axon, vilket inte bara ger ett intryck av att den är kraftfull, utan även gör att den ser lyxigare ut. Ytan är också förstärkt med ett hål som är fjäderintegrerat. Både öppning och stängning av kniven kan ske med ett enhandsgrepp.

 • Vackert snöre med silverparacordhänge
 • Stort och ordentligt knivblad
 • Totallängd på 135 mm
 • Smidig klämma som gör att du kan fästa kniven i klädesplagg
 • Vikt på 186 gram
 • Hål som är fjäderintegrerat
Se priset här

Köpguide för bästa jaktkniven

Att välja en ny jaktkniv kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det faktiskt kan vara ganska svårt att välja rätt och det finns många faktorer att ta hänsyn till. Det kan vara bra att inte stressa fram sitt beslut, utan verkligen fundera över vad för kniv det är som man behöver. Anledningen till detta är helt enkelt för att knivarna oftast är tillverkade av olika typer av stål och olika typer av stål lämpar sig för olika ändamål.

Förutom att knivarna kan komma tillverkade i olika typer av stål så kan också funktionerna på knivarna variera. På marknaden finns det bland annat jaktknivar som har ett fast blad, men det finns också så kallade fällknivar som du kan vika ihop. Som alltid finns det både fördelar och nackdelar med båda alternativen. Vill du vara säker på att du får ut det bästa av både knivsorterna rekommenderar vi att du införskaffar dig en av varje. Bladets form på kniven kan också variera när det kommer till bredd och längd, vilket är något som även gäller för skaftet.

Med hjälp av en detaljerad och bra köpguide kommer det dock att bli enklare för dig att hitta den bästa jaktkniven för dina behov. Läs gärna på om de olika modeller och sorter som finns på marknaden och prata gärna med andra jägare för att se vilka omdömen och recensioner de kan ge.
Det bästa är att fundera över vilka behov man har och vilka funktioner man eftersöker och därefter läsa på om olika sorter och kanske även fråga någon kunnig. På så sätt kan man hitta den som passar en allra bäst och möter ens behov.

Jaktknivar i olika prisklasser

En av de vanligaste funderingarna när man ska köpa den bästa jaktkniven är hur mycket pengar man kan tänkas behöva lägga på den. Det finns egentligen inget direkt svar, utan här är det din egen plånbok som kommer att styra vad det är för kniv som du kommer hem med. I butiker och på nätet kan du hitta jaktknivar i alla möjliga prisklasser och väljer du de billigaste modellerna kommer du att kunna komma undan med några ynka hundralappar, eller kanske till och med bara en hundralapp. Sen kommer du naturligtvis även att kunna hitta jaktknivar i de högre prisklasserna också och då kan jaktkniven kosta dig ett flertal tusenlappar.

Innan du börjar leta efter den bästa jaktkniven kan det vara en god idé att fundera på din budget. Hur mycket är du beredd att betala för din kniv? På så sätt är det lättare för dig att filtrera och sortera i ett annars mycket brett sortiment. Väljer du att titta på alla prisklasser kommer du få upp förslag som inte går hand i hand med din plånbok eller budget överhuvudtaget. Idag har många 3-butiker en filtreringsfunktion som gör det möjligt för dig att snabbt hitta den bästa jaktkniven i din prisklass.

Då kommer en jaktkniv till användning

Det finns flera tillfällen då en jaktkniv kan komma mycket bra tillhands. Ett vanligt missförstånd är att det bara är jägare som är i behov av den, men så är alltså inte fallet. Visst kommer en jaktkniv att vara ett utomordentligt redskap för jägaren, men den kan också användas i andra situationer.

Befinner du dig i skogen och behöver ett verktyg för att få upp korvpaketet som du ska grilla eller behöver du kanske dela på en smörgås till dig och din kamrat? Ska du sätta upp en eld och behöver få bort splintor från ett vedträ eller har du hittat ett skadat djur som du behöver hjälpa att avliva? Om du befinner dig ute på jakt och har skjutit ett djur måste du se till att det först och främst inte ligger kvar skadat och lider. Därefter måste du se till att djuret öppnas upp och att alla de inre organen plockas ut. I dessa fall kan du inte använda dig av något annat verktyg än just en riktigt bra jaktkniv.

Hur kan man veta vilken jaktkniv som man ska köpa?

Det kan vara svårt att veta vilken jaktkniv det är som just du bör investera i. Om du vet med dig att du är en person vars främsta uppgift i skogen är att ta ur ett djur, så kan en jaktkniv vara mycket bra att ha. Här finns det till exempel modeller som har en buköppnare och som gör processen mycket enklare. Med hjälp av en buköppnare kan du minimera risken för att råka sticka hål på organ eller tarmar i djuret. Om du råkar göra detta har du fördärvat köttet och jakten har varit helt i onödan.

Skulle det däremot vara så att du är en person som spenderar mycket fysiskt arbete i skogen, kanske gör du upp eld på återkommande basis, då är det bäst att satsa på en kniv med ett kraftigare blad. Som hundförare kan den hopfällbara kniven vara ett bättre och smartare alternativ än att välja en kniv med ett fast blad. Orsaken till detta är helt enkelt för att minimera risken för att kniven är i vägen om du ska sätta dig ner på huk eller om du ska kliva över stora stenar.

Slipa jaktkniven för bästa resultat

För att din jaktkniv ska kunna fungera så bra som möjligt och inte bli lika slö som morfars gamla fickkniv behöver du se till att slipa den med jämna mellanrum. Här kan du använda dig av en slipsten som är specifikt framtagen för ändamålet, men det fungerar också bra att bryna kniven mot ett bryne. Med hjälp av ett bryne kan du se till att eggen på kniven återställs, men detta är dock endast en tillfällig lösning som du kan använda dig av om du inte hinner eller har möjlighet att slipa den. I annat fall är det en slipning som är det mest hållbara alternativet för den bästa jaktkniven.

Det som är viktigt att se till är att du har knivens egg i rotationsriktningen av slipstenen. Se till att du slipar så pass länge att du ser att du får fram ett fnas eller ett ”spån” av metallen. Det är inte förrän detta sker som du verkligen har fått fram det som kallas för råegg. Efter att du har slipat klart din jaktkniv kan du använda dig av ett bryne för att få den där sista (och sylvassa) effekten. När du tror att du har slipat klart kniven är det dags att testa eggen. Det gör du genom att dra din nagel försiktigt över kniven. Om eggen lyckas haka sig fast i nageln är kniven tillräckligt vass för att klara av ett så kallat allroundarbete. Skulle du däremot märka att nageln inte fastnar bör du återgå till att fortsätta bryna eggen en stund till.

Olika typer av jaktknivar

Ordet jaktkniv är ett relativt brett begrepp som innefattar mer än bara en typ av knivmodell. Man kan säga att det finns många olika typer av jaktknivar på marknaden och därför är ordet jaktkniv endast ett samlingsnamn för att beskriva de knivar som man använder sig av när man befinner sig ute på jakt eller i samband med friluftsliv. Dessa knivar är mycket funktionella och kommer med olika egenskaper. Det alla har gemensamt är dock att de är ett mycket viktigt redskap att ha med sig om du ska befinna dig ute i skog och mark, oavsett om du går en promenad med hunden eller om du är ute och jagar. Den kniv du väljer ska du känna dig trygg med och du ska veta med dig att den kommer att fungera i alla de situationer som du kan stöta på.

Här nedan kommer du att få läsa mer om några av de absolut vanligaste modellerna för jaktknivar. Utifrån detta kommer det att bli lättare för dig att se vilken den bästa jaktkniven för dig är och vilken du bör välja.

Morakniv
Att vilja vara ute i skog och mark är idag mycket vanligt och det finns många anledningar till varför du bör njuta av naturen oftare. Om du är en person som är i behov av en jaktkniv för just såriga skogar rekommenderar vi att du väljer en traditionell morakniv. Morakniven kommer du till exempel att ha stor användning för om du behöver tälja kvistar, ut ur ett djur eller dela på svampar. Här får du en kniv som lämpar sig i de allra flesta situationer och som dessutom har ett bra och väldigt överkomligt pris.

Fällkniv
Fällkniv är ett ord som man använder för att beskriva de knivar som man kan fälla ihop. Dessa knivar kan också kallas för fickknivar och anledningen till detta är helt enkelt för att de är hopfällbara. En fällkniv är också mycket praktisk och smidig, eftersom den kan bli mycket liten när den inte är utfälld. Här får du en kniv som i många fall har flera olika funktioner som vanligtvis är inbyggda. Det kan vara funktioner som eldstål, kniv och även en buköppnare. Du bestämmer naturligtvis själv hur många funktioner och användningsområden som du vill att din fällkniv ska ha. Det finns mängder med olika alternativ att välja mellan.

Flåkniv
En flåkniv är en kniv som du använder dig av när du ska flå ett djur. Många har redan listat ut detta av namnet att bedöma. Det som kännetecknar en flåkniv är att kniven är utrustat med ett blad som är mycket rundare än många andra alternativ och det kommer att göra den mycket enklare att arbeta med. Det rundade bladet kommer bland annat att se till att din hand arbetar i en mer naturlig rörelse, samtidigt som din precision blir betydligt större. Om du köper ett komplett knivset som är framtaget för slakt kan du i många fall få med en flåkniv i beställningen. I annat fall går dessa att köpa separat och kommer i många olika prisklasser.

Bukkniv
Precis som med flåkniven har man valt att nämna denna kniv efter det som den ska användas till. Kort och gott kan man säga att en bukkniv är en kniv som man använder sig av efter att man har skjutit ett djur och behöver ta ut organ och tarmar på ett säkert sätt för att inte förstöra köttet. Bukkniven används således för att skära upp buken och är tillverkad för att den ska minimera risken för att du råkar komma åt organ. Även om buköppnarna kan se mycket olika ut så är det vanligtvis utformade med ett blad som är krokformat. Med hjälp av denna krok kan du öppna upp buken lättare. Här kan du själv välja om du vill ha en kniv som du kan fälla ihop som en fällkniv eller om du vill ha en som har ett fast blad istället.

Vad säger lagen om att bära kniv?

För många skulle det kännas mycket jobbigt om de visste att människor fick bära med sig en kniv på allmän plats och i vilka situationer som helst, men för en jägare faller det sig antagligen mer naturligt att bära en kniv. Det kan även gälla för de människor som oftast vistas ute i skogen med olika typer av friluftsaktiviteter. I Sverige finns det en lag som reglerar när det är okej att bära med sig en kniv eller inte och det är viktigt att du har information om vad som gäller, även om det för dig känns som en självklarhet att du borde få ha med dig den.

Det lagen säger när det kommer till knivar i samband med jakt är att både friluftsfolk och jägare har möjlighet att bära med sig en kniv om det är så att knivinnehavet anses vara naturligt. Det är dock viktigt att vara medveten om att du endast får bära med dig din kniv under de tillfällen som du faktiskt utför någon av dessa aktiviteter. Att ha med dig kniven eller andra skär- eller stickvapen på en allmän plats är strängt förbjudet. Det kan till exempel handla om skolområden, butiker eller liknande. Förbudet gäller således alla typer av föremål som är framtagna för att kunna användas som ett vapen i samband med brott där hälsa eller liv står på spel.

Återigen vill vi påpeka vikten av att lära dig mer om knivlagen innan du köper dig din jaktkniv. På så sätt kan du vara bättre förberedd och vet i vilka situationer som du kan ta med dig kniven. I många fall handlar det inte ens om att du måste ha på dig kniven för att det ska kunna räknas som ett brott, utan det kan räcka med att du har kniven liggandes i ett fordon.

Välja vinkel på den bästa jaktkniven

För att du ska säkerställa att du verkligen får den bästa jaktkniven för dig måste du se till att kniven du väljer har en bra vinkel. Om du har varit med i branschen under en längre tid har du med största sannolikhet redan lärt dig vilka vinklar som är de bästa alternativen och vilka fördelar och nackdelar som de olika vinklarna har. Ska man säga en generell vinkel skulle vi själva satsa på en kniv med vinkel på 30-40 grader, men detta kan variera beroende på vad det är för typ av stål som man har i kniven och vad kniven är ämnad för.

Anledningen till varför man bör välja en jaktkniv med denna vinkel är helt enkelt för att att den ska kunna hålla mycket längre. Tittar man till exempel på en kökskniv har den en helt annan vinkel, men slits också ut mycket snabbare och är inte ämnad för samma situationer. Vinkeln för kökskniven ligger vanligtvis på 22-30 grader istället. Det är viktigt att den bästa jaktkniven som man väljer är robust för att den ska kunna hålla så länge det bara går och klara av tuffare situationer.

Slipning och förvaring

För att säkerställa att du har en hög kvalitet på din jaktkniv är det alltid bäst att kontrollera detta genom att använda den till det du har planerat att använda den till. Det är dock inte alltid man har möjlighet att göra detta, speciellt inte om man vill vara väl förberedd när man ska ut på jakt. Återigen vill vi då tipsa dig om att använda dig av knepet där du drar din nagel över eggen. Detta är ett mycket vanligt och klassiskt sätt att gå tillväga för att se om kniven är så vass som man vill att den ska vara

När din kniv är slipad vill du säkerligen att den ska hålla så länge som möjligt. Det löser du genom att rengöra den efter varje användning och underhålla den med hjälp av ett bryne. Se också till att du alltid förvarar kniven på rätt sätt. Detta är viktigt för att kniven inte ska nötas ut i onödan, men det handlar också om din egen säkerhet. Det bästa är att förvara den i slidan för att förhindra att eggen stöter emot hårda föremål och trubbas ut.

Slipsten eller bandslip – vad är bäst?

Det är inte ovanligt att man som ägare av en jaktkniv funderar över om den går att slipa på annat sätt än med just en slipsten. Kanske är det till exempel så att man har en bandslip hemma som man hellre skulle vilja använda sig av. I praktiken är det naturligtvis fullt möjligt att slipa din bästa jaktkniv med en bandslip, men det finns betydligt många fler fördelar med en slipsten och därför rekommenderar vi också att du använder dig av en sådan i första hand.

Den främsta orsaken till att vi rekommenderar en slipsten framför en bandslip är helt enkelt för att slipningen med en sten går mycket mer långsamt. Vi förstår att detta kan låta som en nackdel, speciellt om man vill kunna komma iväg snabbare, men genom att slipa långsamt behöver du inte oroa dig för att du tar med för mycket material i onödan. Med en bandslip är det lätt att för mycket av bladet slipas bort för fort och det finns också en risk för att kniven blir överhettad. Det sistnämnda är vanligt förekommande med just bandslipar, eftersom de går så snabbt att de lätt kan spruta runt gnistor.

Bästa jaktkniven för nybörjare

Som ny inom jakt kan det kännas extra svårt att hitta produkter som man verkligen känner sig nöjd med. Det är inget ovanligt och händer de allra flesta. Många känner sig mer bekväma med att välja en kniv eller ett redskap som är specifikt framtaget för nybörjare, men det är inte alltid man kan hitta något sådant inom alla olika typer av kategorier som finns.

Om du vill ha en jaktkniv som lämpar sig riktigt bra för dig som är nybörjare rekommenderar vi att du först och främst satsar på en jaktkniv som är lätt i vikt. På så sätt kommer det att bli smidigare för dig att manövrera den och du slipper också bära med dig alldeles för tung packning. En annan sak som kan vara bra att ha i åtanke är att du väljer en kniv som är tillverkad i rostfritt stål. Rostfritt stål är näst intill underhållsfritt och dessutom både robust och slittåligt. Naturligtvis bör du ändå se till att bladet på kniven är mycket skarpt. Köper du en ny kniv är den alltid vässad när du får hem den, men i annat fall behöver du använda dig av en slipsten.

Summering

Det kan vara svårt att tro att det finns så otroligt mycket att säga om något så enkelt som en jaktkniv, men sanningen är att jaktknivar är ett brett begrepp som sammanfattar många olika typer av modeller. En jaktkniv kan vara en klassisk morakniv, men det kan också vara en flåkniv eller en buköppnare. I vårt bäst i test för bästa jaktkniven kommer du att kunna hitta olika modeller på knivar som lämpar sig bra för olika ändamål. För att du ska kunna hitta en som verkligen passar dig har vi också sett till att lista knivar i olika prisklasser.

Med en bra jaktkniv kan du se till att ta ur vilt när du är ute på jakt, öppna upp ett korvpaket eller kanske skära av splintor på vedträ om du ska tända en eld. Det finns många olika situationer där en kniv kan vara väldigt användbar, men kom ihåg att det är viktigt att du ser till att alltid följa den knivlag som vi har i Sverige. På så sätt ser du inte bara till att skydda dig själv, utan du skyddar även andra människor i din omgivning. Om du skulle råka tappa kniven på en allmän plats kan den göra mycket stor skada.

Förhoppningsvis kommer någon av dessa jaktknivar att falla dig i smaken, men skulle det vara så att du inte finner dessa intressanta ska du veta att det finns många andra alternativ att välja mellan. Vi rekommenderar att du i första hand tittar runt på internet för att se vilket utbud som finns. På internet kommer du att kunna jämföra knivar på ett mycket bättre sätt och du kan även läsa recensioner och omdömen från tidigare kunder. En annan stor fördel med internet är att du får hemleverans på din produkt och behöver således inte leta upp en jaktbutik som du måste ta dig till fysiskt.

Tänk på det här när du köper jaktkniv

Kvalitet kostar oftast mer och jaktknivar är inget undantag. Gör din research noga och säkerställ att kniven du köper lever upp till de krav du har. Kanske räcker det inte med enbart en kniv för att tillgodose dina behov ute till skogs.

Om du fäller ett djur och inte har de rätta redskapen för att ta ut det direkt på ett snabbt och effektivt sätt kan det gå till spillo. Ett fällt vilt förtjänar inte att handskas med den gamla rostiga kniven från snickarboan som gått i arv i generationer. Det krävs ett vasst blad och ett stadigt grepp. Om du ändå vill använda en äldre kniv rekommenderar vi att du läser vår köpguide för knivslipar innan och införskaffar dig en. Med en riktigt bra knivslip kan du rädda gamla knivar och underhålla dina nya jaktknivar.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *