Jaktkängor bäst i test 2020 – Hitta den bästa jaktkängan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

Innan det är dags för dig att bege dig ut på jakt är det viktigt att du har rätt utrustning. En av de viktigaste delarna, förutom vapnet, är bra jaktkängor. Det är inte roligt ifall du måste gå igenom olika terräng för att inse att fötterna är genomblöta när du väl kommit fram. Välj därför ett par kängor som skyddar dig mot vatten samtidigt som de passar bra och är bekväma.

Det är inte alltid lätt att utse vilka kängor som är den bästa jaktkängan på marknaden. Men det finns ett par egenskaper som är universella och alla vill att ett par jaktkängor ska ha, som kvalitet, passning och vattentäthet. Läs vårt jaktkängor bäst i test för att hitta den rätta för dig!

Topp 3 Jaktkängor bäst i test 2020

1. Viking Hunter GTX Jaktkänga

Viking Hunter GTX är en slitstark jaktkänga som är tillverkad av högkvalitativt läder. Den har dessutom förstärkts med gummi på vissa ställen vilket förstärker kängorna ännu mer. Sulan är dessutom anpassad för att klara alla möjliga terränger, oavsett om det är vått eller torrt.

https://www.pnjakt.se/art/viking-hunter-gtx-jaktkanga.php#aw_source=ps-2265212e-001b-49ef-86c9-ff6c3b4bcfe5%7Cjaktk%C3%A4ngor%7Cpos:0%7Cper:false

2. Viking Hunter High GTX Jaktkänga

Viking Hunter High GTX är en uppdaterad version av Viking Hunter GTX. Den erbjuder ett bra grepp, är tillverkad av högkvalitativt läder och är högre jämfört med den andra versionen. Det höga skaftet kommer ge dig både bättre stöd och skydda dig när du går igenom våt och ojämn terräng.

https://www.pnjakt.se/art/viking-hunter-high-gtx-jaktkanga.php#aw_source=ps-2265212e-001b-49ef-86c9-ff6c3b4bcfe5%7Cjaktk%C3%A4ngor%7Cpos:2%7Cper:false

3. Härkila Känga Pro Hunter GTX 10″

Härkila Pro Hunter GTX 10″ är en mycket bra jaktkänga om du letar efter ett par kängor som håller dina fötter torra och varma. Kängan är relativt hög och vattentät vilket skyddar dina fötter i alla möjliga terränger. Den är dessutom väldigt lätt att ta på och den har en Vibram® Fire & Ice™-yttersulan vilket ger dig ett bra grepp i alla väder.

https://www.pnjakt.se/art/harkila-kanga-pro-hunter-gtx-10-2.php#aw_source=pb-5c765b7222f8430893363948

Köpguide för jaktkängor

När du letar efter den bästa jaktkängan för dig finns det några faktorer du bör ha i tanken. Det allra viktigaste är att skorna passar dig. Det är också rekommenderat att du väljer kängor som är vattentäta och ger dig ett bra stöd. Skor med ett tydligt mönster och gore-tex sula är många gånger det bästa alternativet. Den bidrar nämligen till högre stabilitet på våta marker och är väldigt bekväma att vandra en längre stund i. Vilka kängor som kan koras till jaktkängor bäst i test kan också variera beroende på vilken typ av jakt du ska bege dig ut på. I de flesta fallen är det bra om du väljer en känga med ett lite högre skaft för att få både bättre stabilitet och förhindra vatten från att komma in i skorna.

Summering

Det är inte lätt att utse vilken jaktkänga som är den bästa. De kängor vi har listat är de som vi tycker är bäst när det kommer till just jaktkängor. Men för att hitta den perfekta kängan för dig måste du själv prova och se hur det känns. De vi listat är dock de vi rekommenderar till dig som ska ut på jakt och kanske inte vet var du ska börja när det kommer till jaktkängor.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *