Handhållen GPS bäst i test 2022 – Hitta bästa GPS:en här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Garmin Montana 610 2. Garmin 276Cx 3. Garmin eTrex 22x

Garmin Montana 610 bästa handhållna GPS

Garmin GPSMAP 276Cx

Garmin eTrex 22x

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

En handhållen GPS är alla jägares bästa jaktkompis – men vilken passar dig bäst? I denna artikel kommer vi att gå igenom tre GPS-favoriter, så att du kan navigera dig smidigt i terrängen.

Nedan kommer vi att gå igenom tre handhållna navigatorer. Vi börjar med en GPS som vi tror passar de flesta, Garmin Montana 610, och arbetar oss sedan ner till premiumvalet, Garmin GPSMAP 276Cx, för att slutligen landa i ett fullgott budgetalternativ, Garmin eTrex 22x. Häng med!

Topp 3 bästa handhållna GPS:en 2022

1. Garmin Montana 610 – bästa GPS för de flesta

Garmin Montana 610 bästa handhållna GPS

Garmin Montana 610 är en tålig, slitstark och pålitlig vän under jakt såväl som äventyr. Om du är intresserad av en GPS som duger för de allra flesta – faktiskt mer än väl, om vi ska vara helt ärliga nu – är det här en handhållen navigator värd att spana in lite extra.

Vi ska strax gå in på hur den här produkten förhåller sig till jakt, men låt oss först tala om någonting som kan roa hela familjen: geocaching. Geocaching har tagit hela världen med storm och, såklart, hänger Garmin med på detta. Garmin Montana 610 har därför stöd för geocaching – och inte bara det, du kan dessutom ladda ner kartor från Geocaching.com direkt till din handhållna enhet. Och då har vi inte nämnt de 250 000 förinlagda geocacheplatserna som följer med enheten vid inköp.

Okej, så till det viktigare, hur pricksäker är Garmin Montana 610? Otroligt, är svaret, och kanske är det också därför som så många är nöjda med just denna handhållna navigator och varför den rankas som en GPS bäst i test. GPS-mottagaren är högkänslig och arbetar för att du ska få den mest korrekta avläsningen av din position och terrängen omkring som möjligt. Imponerande, säger vi!

Men vad Garmin Montana 610 får absolut mest beröm för är skärmen. Den är 4 tum stor (jämför exempelvis med Garmin eTrex 22x, som endast har en 2,2 tum stor skärm) och är fantastiskt skarp. Färgskärmen – som klarar 65 000 färger, är dubbelriktad, lättavläst samt ljus – gör avläsningen mycket roligare. På tal om det är den lätt att läsa av och att använda och ger därför en bättre upplevelse för dig som användare än vad många andra navigatorer kan ge.

Skärmen är en så kallad TFT-skärm, vilket innebär att den är transreflektiv och därför kan läsas av trots blänk från sol, vatten och snö.

Den stora skärmen är utrustad med stora datafält och ännu tydligare kartfunktioner, så att du inte behöver gissa var du ska trycka någonstans utan istället direkt vet.

Förutom det är Garmin Montana 610 utrustad med en touchskärm, vilket gör allt så mycket smidigare. Vad som gör det hela ännu bättre är att Garmin Montana 610:s touchskärm kan användas med vantar på, någonting som många jägare efterlyser när kylan smyger på under morgontimmarna.

Den här GPS:en har inte bara stöd för GPS-satellitsystem utan även för GLONASS-satellitsystem. Vad betyder det? Jo, det betyder att du kommer att kunna få perfekt avläsning av mer krävande terräng som avviker från vanliga vägar. Med andra ord är Garmin Montana 610 den perfekta kompanjonen för dig som gillar att gå på äventyr, dit ingen annan gått tidigare. Garmin Montana 610 kan även användas på vatten.

Med GLONASS-satellitsystemen plockar Garmin Montana 610 upp din position snabbt, för att du ska kunna navigera så smidigt som möjligt. Detta gäller även för mer utmanande och annars svårnavigerade miljöer.

Med Garmin Montana 610 kan du även spela in dina spår utan problem, så att du kan spåra tillbaka varifrån du kom med lätthet. Enheten kan lagra upp till 200 spår och har en spårlogg på upp till imponerande 10 000 punkter. På samma spår har denna handhållna GPS en 3-axlad elektronisk kompass med inbyggd barometrisk höjdmätare så att du kan avläsa din position med precision. Ännu en av anledningarna till att detta är en GPS bäst i test – och då har vi inte ens kommit till BirdsEye-satellitbilderna.

Köper du Garmin Montana 610 ingår nämligen ett helt år av kostnadsfri användning av BirdsEye, ett satellitsystem som hjälper dig att ytterligare avläsa kartorna på ett önskvärt precist sätt.

Men låt oss återvända till handenheten, och inte mjukvaran, för ett ögonblick. Garmin Montana 610 är slitstark, vattentät och helt och hållet konstruerad för att stå emot diverse busstreck från väder och vind. Förutom detta tål den även att tappas och håller för de flesta stötar, någonting som gör Garmin Montana 610 speciellt attraktiv för den som rör sig inom och genom besvärlig terräng, där tapprisken är hög.

Garmin Montana 610 är även damm-, smuts- och fukttålig, vilket gör den till din optimala jaktkompis i alla väder och terränger. Vattenklassen ligger bland annat på imponerande IPX7. Denna GPS är med andra ord ordentligt robust och passar i det avseendet för – och till – alla.

Någonting som alla vill lyfta fram med Garmin Montana 610 är den goda användarvänligheten som verkligen är på topp med denna enhet. Användare världen över prisar Garmin Montana 610 för sina avancerade funktioner som ändå är lätta att förstå sig på och använda. Dessutom prisas den extra kortplatsen för microSD, vilket möjliggör för dig att ladda ner fler kartor om du så skulle önska.

Ett microSD-kort ingår alltså inte i köpet av enheten, men det är möjligt att köpa till ett sådant. Garmin Montana 610 jobbar bland annat med en punkt-till-punkt-navigering, som är lätt att följa och läsa av för användaren. Det finns även en jakt- och fiskekalender inbyggd i enheten, så att du aldrig behöver fundera på vad som gäller just nu. Dessutom är den kompatibel med upp till 500 anpassade kartor och detta gäller alltså utan att ha köpt till ett externt microSD-kort.

Batteritiden på Garmin Montana 610 är helt okej, fantastisk påstår vissa. Det beror helt enkelt på vad – och hur mycket – man har tänkt använda enheten. Den officiella batteritiden är upp till ungefär 22 timmar, med tre AA-batterier, och upp till 16 timmar med litiumjonbatteriet. Många användare vittnar dock om att batteritiden håller längre än vad Garmin själva vill säga.

Enheten mäter 7,48 x 14,42 x 3,64 cm, vilket gör Garmin Montana 610 till en bekväm enhet som varken tar upp för mycket plats eller känns för klumpig i handen.

Se priset här!

2. Garmin GPSMAP 276Cx – premiumvalet

Garmin GPSMAP 276Cx

Vi förstår, du vill ha det bästa av det bästa och ingenting sämre än det duger. Inga problem, vi presenterar kraftfulla Garmin GPSMAP 276Cx som täcker in allt och lite till – och gör allt för att inte göra dig besviken.

Garmin GPSMAP 276Cx är crème de la crème i GPS-världen. Denna handhållna GPS rekommenderas världen över och prisas för sin kraftfullhet, skärpa och precision. Den här enheten prisas främst av de som antingen bara begär det bästa eller av dem som ofta jagar med hund och behöver hämta hem dem via bilen.

Denna legendariska GPS fungerar såväl utanför som inuti bilen och för dig precis dit du behöver ta dig – när du behöver det. Bil-GPS bäst i test? Javisst. Bland annat är Garmin GPSMAP 276Cx utrustad med avancerade navigeringsfunktioner som bland annat innefattar ett Drive-läge, TTS-röstinstruktioner och ett speciellt system för kurviga vägar.

Denna slitstarka enhet har bra vattenklassning och är tålig, trots sitt delikata format. Det gör att du kan använda denna utmärkta navigator oavsett vilken situation du befinner dig i och oavsett om det är soligt, regnigt, snöigt eller allt däremellan.

Någonting som vi är extra glada över när det gäller denna handhållna GPS är de känsliga satellitsystemen. Förutom GPS-satellitsystemet är nämligen Garmin GPSMAP 276Cx också utrustad med GLONASS-satellitsystem, vilket gör den ännu säkrare och mer precis i terräng som annars är svår att navigera i.

Denna GPS har därtill förprogrammerade kartor över Europa, så att du även på bilsemestern har den perfekta kompanjonen. Förutom det kan du avnjuta ett års kostnadsfritt BirdsEye-abonnemang, för bättre satellitbilder och därmed bättre avläsning.

Garmin GPSMAP 276Cx har verkligen hela paketet och delvis beror det på att Garmin har utvecklat denna produkt utifrån den otroligt uppskattade och älskade Garmin GPSMAP 276C. Det mesta av det användarvänliga användargränssnittet och knappsatsen från föregångaren har sparats till denna nya, fräscha och uppdaterade variant. Det som har uppdaterats är bland annat sensortekniken som numera är än mer högkänslig och plockar upp din position med precision.

Med andra ord, om du har någon erfarenhet av föregångaren kommer du att älska denna nya, uppdaterade, handhållna GPS bäst i test.

För den som trånar efter någonting ännu bättre är det möjligt att lägga till en extern antenn till den inbyggda MCX-kontakten, men någon sådan ingår alltså inte till enheten från början, utan den får man köpa till när man känner behov (om man känner behov) av något sådant. Med den barometriska höjdmätaren får du jämnare avläsningar och har större chans att få en precis avläsning. Detsamma gäller för den 3-axlade kompassen som ser till att du är på rätt kurs, oavsett terräng.

Låt oss tala om skärmen. Skärmen är nämligen, som vi varit inne på tidigare, ett av navigatorernas viktigaste attribut – för utan skärm, hur ska man då kunna veta var man är? Garmin GPSMAP 276Cx är därför utrustad med inte 2”, inte 3” och inte 4” utan med en 5-tumsdisplay av WVGA-typ, som är både skarp och lättavläst.

Färgerna på skärmen är tydliga och kartorna är lätta att avläsa även i direkt solljus, i snöiga förhållanden eller på vatten. Dessutom finns såklart en betraktningsvinkel, vilket hjälper dig att avläsa kartan från olika vinklar. Denna funktion är ovärderlig, särskilt i viss terräng.

Batteritiden är riktigt bra, på upp till 17 timmar med litiumjonbatteriet eller upp till 9 timmar med AA-batterier. Detta gäller i GPS-läget. Två saker som är värda att nämna i sammanhanget är att AA-batterierna, förutom den sämre batteritiden, gör enheten tyngre. Någonting som kan rekommenderas är däremot att bära med sig AA-batterierna, för att försäkra sig om att man inte står utan GPS om batteriet tar slut. Att kunna välja typ av strömförsörjning är med andra ord en riktigt bra funktion.

Använder du GPS:en i bil är det möjligt att ladda batteriet på enheten direkt i bilen, detsamma gäller för om du använder GPS:en i båt. På tal om bil och båt går det att köpa till speciella fästen till din Garmin GPSMAP 276Cx som gör upplevelsen med din GPS bättre och framför allt enklare. För även om det blir skakigt, i exempelvis en cockpit, kommer Garmin GPSMAP 276Cx att leverera, tack vare det knappbaserade gränssnittet som möjliggör en säker användning.

När vi nu övergår till navigeringsfunktionerna är det lätt att förstå varför Garmin GPSMAP 276Cx är det överlägsna premiumvalet. Med denna enhet har du nämligen möjlighet att avläsa kartor specifikt anpassade till den miljö du befinner dig i. Dessutom har denna handhållna GPS stöd för tillvalskartor, där bland annat Garmin TOPO och TOPO PRO City Navigator NT, BlueChart g2 HD-sjökort och, förstås, BirdsEye Select-kartor ingår.

Garmin GPSMAP 276Cx är ett premiumval av många goda anledningar. Bland annat följer en hel del avancerade funktioner med enheten. Bland annat kan du ansluta ett Bluetooth-headset till din Garmin GPSMAP 276Cx, för att få instruktioner för navigering direkt in i öronen eller TTS-vägledning direkt i hjälmen. En annan rolig funktion är att du kan – om du ansluter din Garmin GPSMAP 276Cx till din smartphone – få Active Weather med bland annat en animerad väderradarvy och väderprognoser direkt på kartskärmen.

Men inte bara det, du kan även få smarta aviseringar såsom e-post, SMS och uppdateringar i sociala medier. Du kan även dela din exakta position med vänner och familj genom funktionen LiveTrack och du kan även ansluta enheten trådlöst till externa sensorer via ANT för temperaturvärden. Och, som om inte det vore nog, kan du koppla upp din Garmin GPSMAP 276Cx till wifi för digitala (och såklart trådlösa) uppdateringar samt synkroniseringar av och via Garmin Connect.

Garmin GPSMAP 276Cx har hela paketet och är utan tvekan en GPS bäst i test.

Se priset här!

3. Garmin eTrex 22x – budgetalternativet

Garmin eTrex 22x

Är du sugen på en GPS som inte kostar skjortan? Men som samtidigt är en GPS bäst i test? Och som dessutom är användarvänlig och uppskattad av andra jägare? Inga problem, Garmin eTrex 22x finns här för dig.

För lindriga strax över tvåtusen riksdaler får du en slittålig, snygg och pålitlig handhållen GPS som med ett internminne på 8 GB klarar av det mesta du tänkt utsätta den för.

Med sin skärm på 2,2 tum, är Garmin eTrex 22x en GPS som är lätt att läsa av. Skärmen är dessutom en färgskärm, vilket inte bara är hjälpsamt för den som ska tolka kartorna utan som dessutom gör jakten roligare. Och vi pratar om 65 000 färger, vilket ger en mer levande bild av naturen och miljöerna runtomkring dig.

Skärmen kan avläsas i solljus, någonting som är särskilt användbart under ljuvligt soliga höstdagar ute på exempelvis hygget där det är svårt att hitta skugga. Skärmen är därtill förädlad med 240×320 bildpunkter, vilket gör läsbarheten förbättrad.

Någonting annat som får Garmin eTrex 22x att sticka ut från mängden, särskilt eftersom den är ett budgetalternativ, är att den har stöd både för GPS-satellitsystemet och för GLONASS-satellitsystem. Det gör att den passar utmärkt för jägaren som är ute och jagar i mer krävande terränger.

Maxa semestern med denna GPS! Men den här GPS:en är inte bara bra i krävande miljöer. Med förinstallerade TopoActive-kartor, som gäller över hela Europa, får du tillgång till ruttdragningsbara vägar för exempelvis cykel- och vandringsleder. Dessutom har denna navigator stöd för geocaching, någonting som blir roligt för alla inblandade när ni utforskar nya platser i ny terräng. När det gäller just geocaching finns det möjlighet att ladda upp GPX-filer direkt till din Garmin eTrex 22x, vilket ger dig nödvändig information om plats och terräng, samt en del tips, från den officiella hemsidan Geocaching.com.

Med andra ord är Garmin eTrex 22x inte uteslutande perfekt för dig som jagar, utan även för hela familjen när ni är ute på äventyr tillsammans. Detta innebär att du med Garmin eTrex 22x kan utforska unika miljöer, såsom vattenvägar, byggnader, internationella gränser och andra fantastiska resmål, såsom naturkännetecken.

Garmin eTrex 22x har en batteritid på upp till 25 timmar och detta gäller för fullt GPS-läge. Den används med två stycken AA-batterier och laddas alltså inte via ett eluttag. Detta innebär främst två saker: För det första innebär det att Garmin eTrex 22x är lite tyngre i handen än vad en GPS som laddas via eluttag skulle ha varit. För det andra innebär det såklart att du aldrig behöver få slut på batteritid, eftersom du alltid kan ha med dig extrabatterier i fickan.

Nu räcker förstås 25 timmar mer än väl för de flesta jägare, men för den som föredrar att vara ute i flera dagar i sträck kan detta vara den avgörande faktorn mellan denna och en annan GPS.

Användarvänligheten är ytterligare någonting som bör nämnas i samband med denna fantastiska navigator som sannerligen får den att rankas som bästa GPS. Garmin eTrex 22x har nämligen en rad fästen som är kompatibla med diverse material och platser du kan tänka dig att fästa din GPS. Som några exempel kan den användas på fyrhjulingar, cyklar, båtar eller i en bil. Men självklart är den främst en handhållen GPS.

Som bil-GPS bäst i test fungerar Garmin eTrex 22x utmärkt. Och vill du använda denna GPS i en bil finns det ett speciellt bilfäste som du kan köpa till. Dessutom kan du även ladda ner City Navigator NT-kartor för att inte bara få träffsäkra kartor, utan dessutom få dem talade. Det innebär att din GPS kan guida dig genom diverse städer genom köranvisningar, utan att du själv behöver fokusera på kartan.

Det finns även fler fästen för Garmin eTrex 22x som fungerar extra bra för den som vill maxa sin upplevelse. Exempelvis finns fästen för motorcykel och fyrhjuling, vilka alla är tåliga och slitstarka.

På tal om tålig och slitstark är det kanske det attribut som främst sticker ut med Garmin eTrex 22x och vad som också gör den till en handhållen GPS bäst i test. Denna GPS är nämligen otroligt slitstark och är utformad av Garmin så att den är gjord för att stå emot både väder och vind. Bland annat är Garmin eTrex 22xs handenhet både vattentålig och slitstark.

Se priset här!

Köpguide för GPS

Så vad ska man egentligen tänka på när man väljer GPS? Jo, det finns några saker och för att du ska få det lättare att navigera inom GPS-djungeln ska vi ta upp det som är viktigast att tänka på nu.

Skärmen. Vad är viktigast på en GPS om inte skärmen? Det spelar ju förstås ingen roll hur pålitlig och pricksäker den är om du inte kan se var du är någonstans. Men här är det också viktigt att du rannsakar dig själv: Hur bra skärm behöver du egentligen?

För vissa är skärmen otroligt viktig. Kanske vill man kunna studera kartan i detalj på fikarasten, eller så har man någon annan god anledning till att ha en fantastisk upplösning på skärmen. För andra är skärmen inte precis lika viktig, så länge som man kan avläsa var någonstans man är. Och för en tredje grupp kanske det inte spelar så stor roll om den är varken bra eller dålig, men klart att det vore roligare med en bra upplösning.

När du väl har identifierat vilken grupp du tillhör är det dags att utvärdera vilken GPS som är bästa navigatorn för dig och huruvida skärmens upplösning är någonting som du kan kompromissa om eller absolut inte.

Batteriet. På tal om att kompromissa är batteriet ofta det viktigaste för de flesta jägare. Men även här kan det vara bra att fundera lite på vilken sorts GPS-användare just du är.

Vissa jägare föredrar att gå med näsan i sin GPS, medan andra föredrar att kika på den lite då och då. Om du vet med dig att du är en sådan som gärna spårar var du går, samtidigt som du går, kanske en längre batteritid är aktuell för just dig. För tänk på, att en skärm som är tänd drar mer batteri än en som är släckt – oavsett om båda är på eller inte.

Sedan ska man inte heller glömma bort att tänka över hur länge varje jaktsession håller i sig. Med andra ord, hur länge behöver batteritiden räcka? För den som vet med sig att jakten brukar dra ut på tiden är det förstås viktigare med en längre batteritid. Är det någonting man inte vill så är det att stå förutan GPS när mörkret börjar falla.

Minne. Jagar du ofta på samma ställe eller testar du gärna nya jaktmarker? Eller, vilket frågan egentligen gäller, hur många kartor vill du kunna ha lagrade i din GPS?

Om du är osäker på det här erbjuder flera navigatorer plats för ett microSD-kort, vilket innebär att du kan bära med dig ett i praktiken oändligt antal kartor.

Hund eller ingen hund, det är frågan. Om du jagar med lös hund kanske en större skärm, längre batteritid och en god upplösning inte bara blir viktigare utan kanske framför allt roligare. Dessutom kanske satellitbilder (såsom de man kan få via ett abonnemang på BirdsEye-satellitbilder) är aktuellt för dig som jagar med hund.

Hur funkar den utomhus?

Framför allt kommer du antagligen att använda GPS:en utomhus – och vad är viktigast då om inte att den fungerar just utomhus? Man vill förstås inte att väder och vind ska påverka kvaliteten på navigatorn, utan meningen är ju att den ska fungera perfekt i även de värsta förhållanden.

Vissa handhållna navigatorer erbjuder funktioner som gör avläsning i fullt solsken lättare, medan andra har integrerad förbättrad läsbarhet, som kompensation för blänk.

Var ska du använda din GPS?

Och då menar vi inte om du ska använda den i skog och mark eller i fjällen. Nej, vi menar mer specifikt var och hur ska du använda din GPS? Har du tänkt cykla med den? Använda den i bilen? På fyrhjulingen? Eller någon annanstans?

En bil-GPS kanske inte har samma funktioner som en handhållen GPS, till exempel. Oavsett var du har tänkt utnyttja din GPS så finns det en navigator som är bäst i test för dig, såklart.

Någonting som kan vara bra att tänka på är dock var någonstans du tänkt förvara din GPS i just det här avseendet. Vill du knäppa den i byxorna, hålla den i handen eller föredrar du att den sitter i en ställning (såsom i en bil)? Dessa saker kan vara bra att både tänka på och hålla utkik efter när du letar efter den perfekta handhållna GPS:en för just dig.

Hur noggrann är den? En sista sak att tänka på är hur pricksäker din framtida GPS är och bör vara, alltså hur väl den plockar upp din position. Naturligtvis vill vi alla att en investering i en GPS också ska innebära att den är pålitlig – och så är det också oftast – men det kan ändå vara bra att ha en tanke på pålitligheten i bakhuvudet.

Exempelvis har vissa navigatorer stöd för speciella satellitsystem, som alltså går utöver det vanliga GPS-systemet, som vi är vana vid. Ett sådant system är exempelvis GLONASS-satellitsystemet, som innebär att du kan spåra och avläsa kartor i mer krävande miljöer än vad GPS kan.

Med andra ord, om du vet med dig att du kommer att vara ute på äventyr på platser där andra kanske inte rör sig lika ofta, då kan det också vara värt att hålla utkik efter ett satellitsystem som tål denna mer krävande data.

För att summera finns det god anledning att lägga en del pengar på en GPS för att få en riktigt bra handhållen GPS. Men det gäller också att veta vad det är just du behöver i skogen. Är du en jägare som vet med dig att du inte kommer att nöja dig med någonting sämre än det bästa, ja, då är såklart premiumfunktioner någonting du behöver leta efter. Men om du istället vet med dig att du inte kommer att utnyttja några extrafunktioner, utan istället vill ha en fungerande GPS som helt enkelt gör sitt jobb men inte så mycket mer, ja, då kanske du inte behöver lägga mer pengar än nödvändigt på en GPS.

Värt att notera är att en riktigt bra handhållen GPS absolut kommer att gå på strax över 2000 kronor, oavsett vilket alternativ du är ute efter. Snålar man för mycket finns risken att navigatorn inte är lika pricksäker i sina avläsningar, vilket naturligtvis vore oturligt att råka ut för när man står till synes mitt i ingenstans.

Summering av handhållen GPS

Vi har nu gått igenom tre handhållna GPS bäst i test. Alla är riktigt bra alternativ men det finns vissa saker som skiljer dem åt och som gör att de passar olika bra till olika jägare.

Om du är ute efter ett starkt alternativ som passar de flesta är Garmin Montana 610 det bästa alternativet för dig. Denna användarvänliga favorit är stöttålig, vattentålig och står emot damm och fukt som om det inte var någonting. Dessutom är den pålitlig med sitt högkänsliga satellitsystem som plockar upp din position med utomordentlig precision gång på gång på gång.

Den har en tydlig, lättavläst touchskärm som har 65 000 färger och som med sitt lättavlästa gränssnitt är en favorit för de flesta. Solljus, snö eller om du är ute på vattnet, denna GPS är lätt att avläsa i alla lägen och lämnar dig inte besviken.

Någonting som får Garmin Montana 610 att vara extra användarvänlig är att den kan monteras på de flesta fordon, via speciella fästen. Motorcykel, cykel, fyrhjuling eller övrigt, denna GPS levererar.

Du hittar Garmin Montana 610 här: https://www.pnjakt.se/art/garmin-montana-610.php

Om du inte nöjer dig med någonting annat än det absolut bästa, ja, då är Garmin GPSMAP 276Cx det självklara valet. Med sina avancerade funktioner klättrar denna navigator högst upp i rankningen om bästa GPS. Bland annat kan du koppla din smartphone till navigatorn för att kunna åtnjuta väderuppdateringar, specifika avläsningar eller exempelvis SMS direkt in i enheten.

Garmin GPSMAP 276Cx har stöd för geocaching och har förinstallerade kartor över hela Europa, så att du ska kunna maxa familjesemestern när jaktsäsongen är över. Denna handhållna GPS är verkligen någonting extra och erbjuder inte bara dig utan hela familjen en god hjälp.

För dig som jagar med lös hund och ofta behöver hämta upp den via bilen är Garmin GPSMAP 276Cx extra bra, eftersom den stora skärmen är lätt att avläsa i farten – och när din blick bör vara fokuserad på vägen. Och på tal om det finns möjlighet att både få TTS-navigering direkt från enheten men även in i Bluetooth-hörlurar som du ansluter till enheten med lätthet. Det här är en GPS som erbjuder det mesta – och lite till.

Om du däremot har ett större intresse av en handhållen GPS som fungerar bra men som samtidigt inte bränner hål i plånboken, då kan vi rekommendera Garmin eTrex 22x. Detta budgetalternativ känns allt annat än budget vid användning. Den är slitstark, tålig och precis. Den är tydlig, lättavläst och stilig – allt vi vill ha!

Garmin eTrex 22x är en fantastisk GPS bäst i test för den som vill ha enkla och tydliga funktioner, som fungerar med högkänslig precision och som är användarvänlig. Garmin eTrex 22x säger nej till överdrivet avancerade funktioner och välkomnar istället enklare, men inte simplare, funktioner som fungerar precis som de ska.

Överlag är Garmin eTrex 22x pålitlig, slitstark och användarvänlig. Den fungerar väl i direkt solljus som i mörkare förhållanden och ser till att plocka upp din position även i mer besvärliga terrängtyper. Garmin eTrex 22x är en enhet som hjälper dig att hitta var du än behöver hitta. Dessutom har denna enhet kortplats för microSD, vilket innebär att den, förutom sitt inbyggda minne på 8 GB, har plats för många fler kartor om du skulle vilja.

Förutom allt detta har Garmin eTrex 22x en riktigt bra batteritid som håller i närmare 25 timmar. Till skillnad från andra varianter använder sig denna navigator av två AA-batterier, vilket visserligen gör enheten något tyngre men som samtidigt innebär att du inte är beroende av att ha den fulladdad, så länge du alltid har med dig extrabatterier i fickan (om du skulle behöva det). Garmin eTrex 22x är med andra ord det perfekta budgetalternativet.

Vi hoppas att du har hittat din favorit för handhållen GPS – vi vet att vi har gjort det. God jaktlycka!

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *