Tubkikare bäst i test 2020 – Hitta den bästa tubkikare här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

Både jägare och fågelskådare har ett stort behov av riktigt bra tubkikare, för att uppnå den största möjliga förstoringen av djur och natur. Som med det mesta brukar man få vad man betalar för och tubkikare är inget undantag. Bra kvalitet kostar mer men lönar sig ofta i det långa loppet. Har man behov av att kunna se avlägsna föremål, blir det betydligt roligare om man kan använda en riktigt bra tubkikare. Här kommer en tubkikare bäst i test med de bästa tubkikare som går att köpa.

Topp 3 bästa tubkikare 2020

1. Swarovski ATX 30 70×95

Testets vinnare är utan tvekan Swarovski ATX 30 70×95 som verkligen har revolutionerat marknaden på detta område. Swarovski som länge varit en tillverkare av rang kommer här med en tubkikare som får de flesta att tappa hakan. Det är framför allt designen som sticker ut och alla de nya funktionerna. ATX 30 70×95 har till skillnad från traditionella tubkikare två moduler som man fogar samman. Detta gör kikaren till en fröjd att packa ned i ryggsäcken. Materialet är magnesium som klarar av att överleva de flesta situationer och gummit i kikaren ger, förutom ett fantastiskt grepp, bra skydd mot stötar. Förutom designen är optiken i världsklass och bilden blir kristallklar utan förvrängningar. Med hjälp av en adapter går kikaren att använda tillsammans med en mobiltelefon, vilket gör det enkelt för den som vill spela in filmer eller ta bilder till exempelvis Instagram.

2. Vortex Diamondback 20-60×60

Testets bästa tubkikare för den som vill ha billigt men bra, eller som alternativ för nybörjaren, är denna tubkikare från Vortex. Här erbjuds en väldigt stabil konstruktion och prisvärd optik som ger en klar bild. Med kikaren följer även en väska som klarar regn och rusk. Det perfekta alternativet för den som vill prova på tubkikare men saknar erfarenhet. Denna kikare passar även bra för skjutbanan.

3. Vortex Viper HD 20-60×85

För den som vill ha både en prisvärd kikare och ändå få tillgång till den högsta kvaliteten, borde denna Vortex Viper HD 20-60×85 vara ett självklart val. Då bajonettfattningen till okularet är av samma modell som Swarovskiokularen, går det att i framtiden byta upp sig och få samma kvalitet som en Swarovski-tubkikare, fast till ett betydligt lägre pris.

Liten köpguide för tubkikare

Det första som avgör vilken tubkikare man ska köpa, är naturligtvis vilket behov man har. I detta test fungerar kikarna lika bra till jakt, fågelskådning och skytte. Det som skiljer de dyraste tubkikarna från de billigaste är i grund och botten själva optiken, och hur bra bilden blir. För att syssla med fågelskådning är detta extremt viktigt, men även vid andra sysslor som jakt. Behöver man en kikare för att använda på skjutbanan kan man alltså klara sig undan med en betydligt billigare tubkikare.

Summering

Den som söker efter tubkikare bäst i test måste kika närmare Swarovski ATX 30 70×95. Medan nybörjaren får ut mest av Vortex Diamondback 20-60×60, kan den har erfarenhet välja Vortex Viper HD 20-60×85 som ett billigare alternativ till testets vinnare.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *