Bästa lockmedel för vildsvin 2022 – Ett stort bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Anisolja2. Lockmedel 270 3. Vindvisare Med
Smäll Lockmedel Anisolja bästa lockmedel för vildsvinSmäll Lockmedel 270 - HasselnötSmäll Vindvisare Med Doftmedel
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Precis som många andra vilda djur så har vildsvinet ett väldigt avancerat och välutvecklat luktsinne. Med hjälp av sitt luktsinne kan de se till att leta efter mat, men det är också ett sätt för vildsvinet att upptäcka faror i god tid. Visst kan det stora luktsvinnet vara till nackdel i samband med jakt, eftersom vildsvinen lätt kan upptäcka en jägare, men det kan också användas till jägarens fördel.

På marknaden finns det idag ett flertal olika produkter i form av dofter som du kan använda dig av för att locka till dig vildsvin. Dofterna kan variera mellan vanilj, chili och choklad eller varför inte hasselnöt. I många fall är det bra att kombinera härliga dofter med något som vildsvinet tycker är gott att äta, t.ex. majs, vete eller ärtor. I detta bäst i test för bästa lockmedel för vildsvin kommer vi att lista några dofter och produkter som du kan använda dig av för att göra jakten med fördelaktig.

I detta bäst i test för bästa lockmedel för vildsvin har vi valt att fokusera på dofter. Det finns även pipor som man kan använda sig av och som sägs ha en väldigt bra effekt, men det är ingen produkt som vi kommer att recensera här. Med hjälp av ett lockmedel kan du se till att vildsvinen drar sig till din specifika åtelplats och du behöver inte oroa dig för att spendera alldeles för många timmar ute i skog och mark.

Det vi tittade på när vi valde ut produkter var bland annat omdöme, pris, kvalitet och användarvänlighet. När du ska ut och jaga behöver du en produkt som är så enkel att bära med sig och så enkel att använda som möjligt. Här nedan hittar du dofter för vildsvin i varierande smaker och även i olika prisklasser.

Topp 4 bästa lockmedel för vildsvin 2022

1. Smäll Lockmedel Anisolja – Spray

Smäll Lockmedel Anisolja bästa lockmedel för vildsvinSmäll Lockmedel Anisolja är en liten och behändig spray som fungerar utmärkt i samband med jakt på vildsvin. Den här produkten ska du med fördel använda i eller utanpå en rulltunna, under en foderspridare eller spraya den på viltstigar för att leda vildsvinen till din åtelplats eller bara dit du vill ha dem. Sprayen är mycket enkel att använda sig av och kan användas på alla de platser där du vill lägga ett lite extra starkt drag till din jakt.

Smäll Lockmedel Anisolja fungerar inte bara för att locka till sig vildsvin, utan den är också väldigt bra för den som söker en produkt som är en så kallad vittringsdödare. Det betyder att vildsvinet (eller andra typer av djur) inte kan känna av doften av dig som människa på samma sätt. Det resulterar i att djuret beter sig lugnt och normalt och inte är på helspänn eller undviker platsen där du befinner dig.

Då Smäll Lockmedel Anisolja har en mycket kraftig och extrem lukt rekommenderar vi att du använder den sparsamt och inte överdoserar, eftersom det istället kan ge en motsatt effekt. Det är också viktigt att vara medveten om att anisoljan är helt naturlig och äkta, vilket gör att den kan frysa till, även om det skulle vara plusgrader utanför fönstret. Flaskan rymmer 50 ml och oljan ska blandas med vatten.

Se priset här

2. Smäll Lockmedel 270 – Hasselnöt

Smäll Lockmedel 270 - HasselnötSmäll Lockmedel 270 – Hasselnöt är en produkt som ingår i kalibersortimentet och som är specifikt framtagen för att agera som en foderförbättrare. Med det menar vi att produkten hjälper jägare att kunna fodra mindre, men samtidigt kunna locka till sig fler vildsvin.

Smäll Lockmedel 270 – Hasselnöt är framtagen av jägare som har stor erfarenhet och kunskap om just vildsvin. Medlet är tillverkat av naturliga råvaror från Sverige och är helt fritt från socker. För att du ska få bästa effekt ska du blanda ihop Smäll Lockmedel 270 – Hasselnöt med vanligt foder för vildsvin, vilket kan vara majs, vete och ärtor. Med tanke på kvaliteten och den härliga doften från Smäll Lockmedel 270 – Hasselnöt behöver du inte köpa något dyrt foder. Välj det billigaste så sparar du dessutom pengar.

Att åtla alldeles för mycket kan leda till att vildsvinen blir dräktiga för tidigt eller att de får större kullar och det är något man som jägare vill undvika, eftersom de då slutar återkomma till åtelplatsen. Genom att använda sig av ett foder som är billigare och sedan späda ut det med hjälp av en foderförbättrare, t.ex. Smäll Lockmedel 270 – Hasselnöt, kan du se till att dina kostnader inte blir lika stora, men att du fortfarande får vildsvinen att komma tillbaka.

Se priset här

3. Smäll Vindvisare Med Doftmedel

Smäll Vindvisare Med DoftmedelPå tredje plats i vårt bäst i test för bästa lockmedel för vildsvin har vi valt att lista en produkt som inte bara kommer att hjälpa dig att locka till dig fler vildsvin till din åtelplats, utan som även kommer minimera risken för att vildsvinen ska kunna upptäcka att du är där.

Som jägare är det mycket som man kan kontrollera och förbereda sig för för att jakten ska bli så bra som möjligt, men det finns en sak som man inte kan styra över och det är vind och väder. Visst hade det varit bekvämt om du kunde välja när det skulle regna, vara soligt, snöa eller blåsa, men i dagsläget är det ännu ingen som har lyckats bemästra detta. Just vinden kan vara till stor fördel för den som jagar vildsvin, men vinden kan också vara en mycket stor nackdel. Om vinden ligger galet till kan vildsvinen känna av din lukt och hålla sig borta, men inte med Smäll Vindy.

Smäll Vindvisare Med Doftmedel är en produkt som används för att locka till sig vildsvinen dit du vill ha dem. Det betyder att den fungerar som en traditionell vindvisare, men med skillnaden att man har tillsatt ett luktämne som gör att vildsvinen inte kan känna lukten av människa.

Se priset här

4. Smäll Lockmedel 338 – Choklad & Het Chili

Smäll Lockmedel 338 - Choklad & Het ChiliMed hjälp av Smäll Lockmedel 338 – Choklad & Het Chili kommer du att kunna locka till dig vildsvin effektivt och därmed få en bättre jakt. Den här produkten är ytterligare en foderförbättrare som gör att du slipper fodra lika mycket och därmed sparar in en hel del kostnader. Ett stort plus med Smäll Lockmedel 338 – Choklad & Het Chili är att du slipper stå och blanda ut produkten eller vänta på att den ska verka. Smäll Lockmedel 338- Choklad & Het Chili är nämligen helt färdig att börja använda direkt.

För bästa effekt rekommenderar vi att du inte stressar på jakten, utan att du försöker att ta det lugnt i början. På så sätt kan vildsvinen introduceras i en mycket bättre takt. Här är det bäst att du hellre fodrar och använder dig av produkten lite och ofta, än att du drar på alldeles för mycket och bara vid några enstaka tillfällen. På så sätt får du vildsvinen att acceptera och lockas av doften mycket snabbare. Naturligtvis kan du öka mängden när du märker att du har fått grepp om det.

Smäll Lockmedel 338 – Choklad & Het Chili ska inte spädas ut med hjälp av något vatten, utan ska istället användas precis som den är. Tycker du att det är enklare att dosera med hjälp av en sprayflaska kan du hälla över en del av det. Använder du spray kan du med fördel spraya så högt uppifrån som du har möjlighet att nå. På så sätt lyfter du dofterna och får dem att nå längre.

Se priset här

Köpguide för bästa lockmedel för vildsvin

Har du inte använt dig av ett lockmedel för vildsvin tidigare kan det vara svårt att veta vilken produkt som du ska använda dig av och hur du ska använda dig av den på absolut bästa sätt. När det kommer till vildsvinsjakt kan det vara en god idé att använda sig av dofter, samtidigt som man också inkluderar riktig föda och en lockpipa. Just lockpipor sägs vara mycket effektiva i kombination med dofter, eftersom de hjälper dig att ”vägleda” vildsvinet till rätt plats.

Att hitta bästa lockmedel för vildsvin till vårt bäst i test var egentligen inte speciellt svårt, eftersom marknaden kryllar av olika dofter, pipor och andra saker som man kan använda sig av. Det som däremot var lite klurigare var att välja vilka dofter som faktiskt skulle testas.

För att vara säkra på att vi hade hittat de bästa lockmedel för vildsvin som finns började vi med att titta närmare på recensioner och omdömen från tidigare användare. Hur bra en produktbeskrivning än låter så kommer ett omdöme att beskriva en produkt betydligt mer rättvist.

1. Vem passar ett lockmedel för?

Det bästa lockmedel för vildsvin lämpar sig naturligtvis bäst för de jägare som valt att rikta in sig på just vildsvin, men som behöver hjälp och lockmedel för att göra jakten enklare och smidigare. Som många redan är varse om är vildsvin mycket farliga för människor och kan bli riktigt arga om man kommer för nära eller om man utgör ett hot.

Av denna anledning kan det därför vara bäst att jaga på så långt avstånd som möjligt. Lockmedel är lämpligast för de jägare som väljer att använda sig av vad som kallas för en åtelplats där man också lägger ut föda till vildsvinet. Syftet med att skapa en sådan plats är för att se till så att vildsvinet återkommer till området och du kan, på detta vis, hitta dem mycket enklare.

Välj bästa lockmedel för vildsvin

Det kan vara svårt att veta vilket det absolut bästa lockmedlet för vildsvin är och vi skulle vilja säga att det absolut bästa är att kombinera så många olika lockbeten som möjligt. Med det menar vi att du med fördel bör skapa dig en åtelplats där vildsvinen kommer att trivas, men du kan också använda dig av föda, lockmedel, tjära och en lockpipa. Tjära är något som vildsvin alltid har varit väldigt intresserade av och den främsta orsaken till detta är för att de gillar att gnida och klia sig mot tjäran. Lukten kan de känna av på många kilometers avstånd och kådan i trädet/tjäran hjälper vildsvinet att motverka och få bort jobbiga parasiter.

När du ska hitta det bästa lockmedlet för just dig kommer du i många fall att behöva testa dig fram. Använder du dig av lockmedel för första gången kanske du behöver förbereda dig på en och en annan misslyckad jakt innan du får grepp om hur det fungerar och hur du kan använda dig av det på bästa sätt. Har du andra jägare i området som du kan komma i kontakt med (och som också jagar vildsvin) kan du med fördel fråga vilka metoder de anser är de bästa.

2. Måste man ha ett lockmedel?

Det finns naturligtvis ingen lag som säger att du som jagar vildsvin måste använda dig av ett lockmedel i form av en doft, tjära eller pipa, men vi kan lova dig att du kommer att märka en stor skillnad på jakten och att den dessutom kommer att bli mycket säkrare. Som tidigare nämnts är vildsvin ett djur som kan vara mycket farligt för en människa.

Det är en aspekt som du alltid måste ha med dig när du ska ut i skogen och påbörja din jakt. Nu pratar vi inte om en mindre hare, utan ett djur som faktiskt kan skada dig mycket allvarligt om det vill sig illa. För att du ska kunna locka till dig vildsvinen på bästa sätt är ett lockmedel en mycket bra lösning.

3. Vad kostar ett lockmedel?

Hur mycket du kommer behöva betala för ditt bästa lockmedel för vildsvin beror på ett flertal olika faktorer. Till att börja med kommer valet av lockmedel att ha betydelse, t.ex. om du väljer att använda dig av dofter eller om det är en lockpipa som du är intresserad av. En annan avgörande faktor är vilket märke som du väljer och hur stor förpackningen är. När det gäller dofter och smaker kan man säga att du kan hitta lockmedel mellan allt från 80 kronor och upp till cirka 200 kronor.

Så använder du ett lockmedel

Om du har valt att använda dig av ett av de lockmedel som vi har rekommenderat i detta bäst i test är det alltså dofter som står i fokus. Hur du använder dig av produkten kan variera, beroende på om du har köpt en doft som ska blandas ut med vatten, användas koncentrerad eller om du ska spraya eller applicera den direkt på fodret.

För att du ska kunna dra så stor nytta av din produkt som möjligt är det därför rekommenderat att du läser igenom beskrivningen och användningsinstruktionerna noga innan du drar igång. Det kan nämligen vara så att vissa produkter behöver hanteras på ett specifikt sätt eller att de inte klarar av vissa temperaturer. Ett exempel på detta är anisoljan, som kan frysa även om det inte är minusgrader ute.

Summering

Om du är intresserad av jakt, och speciellt jakt på vildsvin, kommer ett lockmedel att hjälpa dig en bra bit på vägen. Vildsvin har ett otroligt bra luktsinne och det är något som man kan dra nytta av för att få vildsvinen till den plats som man önskar. De medel som vi har valt ut till detta bäst i test ska blandas tillsammans med foder. Både majs och ärtor går bra, men enligt jaktexperterna sägs havre ha den bästa effekten.

Att välja ett lockmedel kan vara ganska svårt och alla jägare föredrar inte samma typ av produkter. Det enda sättet för dig att veta vilket lockmedel som lämpar sig bäst är således att testa dig fram. Du kan med fördel använda dig av olika lockmedel om du vill öka dina chanser vid varje jakttillfälle. Till exempel så är en lockpipa tillsammans med ett lockmedel en mycket bra kombination.

Förhoppningsvis har du nu lärt dig mer om lockmedel och kanske redan hittat en produkt som du vill använda dig av. Kom ihåg att läsa ordentligt på förpackningen innan du använder dig av det, så att du vet att du applicerar och tillför det på rätt sätt. I vår köpguide kan du också få tips om huruvida det är bäst att tillsätta mycket eller lite lockmedel till att börja med, men du kan även läsa om prisnivåerna och vad du har att förvänta dig.

Skulle det vara så att du känner att ingen av de produkter som vi har rekommenderat är något som passar behöver du inte oroa dig. Marknaden erbjuder ett stort utbud av olika doftmedel, pipor andra tillbehör som du kan använda dig av när du ska jaga vildsvin och vill öka dina chanser att få ett lyckat resultat.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *