Kikare bäst i test 2020 – Hitta den bästa kikaren

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

Oavsett om du håller på med fågelskådning eller vill gå på upptäcktsfärd i vildmarken blir livet så mycket enklare med en bra kikare. Med en bra kikare kan du skymta allt från rådjur och älgar till intressanta insekter och växter. Här på vår topplista hittar du de bästa kikarna för 2020.

Topp 3 bästa kikaren 2020

1. Silva Epic 10×25

Denna snygga och vattentäta kikare från märket Silva har en given plats på vår topplista. Eftersom den är ihopvikbar passar den till i princip alla typer av aktiviteter och är väldigt enkel att ta med sig. Du kan bära den i handen eller packa ner den i din väska. Vi kan varmt rekommendera den oavsett om du vill hålla på med klättring, vandring eller aktiviteter i vatten. Detta eftersom den är 100 % vattentät. Tillverkaren Silva är främst kända för sina kompasser men tillverkar även andra produkter inklusive kikare.
(https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=628087)

2. Brunton Echo Zoom Monocular 10-30X21

Vår andra produkt över bästa kikaren är denna snygga och händiga modell från Brunton. Den är prisvärd och kompakt och kan med lätthet tas med vart du än ska. Det som gör att den tar plats på vår lista är den skarpa bild som den levererar i alla situationer. Du kan utan problem förvara den i fickan när den inte används. Tillverkaren Bruno har som mål att du med deras produkter ska klara dig utan att vara beroende av elnätet. De tillverkar förutom kikare även kompasser och andra överlevnadsprodukter som du kan ha nytta av ute i vildmarken.
(https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=866275)

3. Swarovski CL Pocket 10×25 B

För dig som har råd att spendera lite mer på din kikare passar denna modell från välkända Swarovski. När den är ihopvikt är den kompakt men om du fäller upp den har du en optimal kikare. Här bjuds du på en optimal skärpa och korrekt färgåtergivning. Den är dessutom skonsammare mot dina ögon i jämförelse med många andra kikare vilket är ett stort plus i kanten. Vi kan också rekommendera den till dig som bär glasögon. Swarovski behöver knappast någon närmare presentation. Det österrikiska företaget har funnits sedan 1949 och är världskända för sina smycken och övriga produkter.
(https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2071834)

Köpguide för kikare

När du ska köpa kikare måste du först komma fram till hur den ska användas. Om du vill använda din kikare till fågelskådning behöver du en annorlunda modell än om den ska användas till jakt och ute i naturen. Du behöver ställa dig frågor om den ska vara lätt att bära i handen eller kunna stå på ett stativ. Sedan bör du också kolla på hur stor förstoring du behöver, om den ska ha avståndsmätare och andra specifikationer. Andra saker som kan spela roll är om kikaren är vattentät och stöttålig eller inte. Läs gärna på om olika modeller innan du gör ditt val.

Summering

Gemensamt för våra bästa kikare är att de är kompakta samtidigt som de levererar optimal skärpa. De är också väldigt all-round och passar till de flesta aktiviteter. Glöm inte att utgå från dig själv när du väljer kikare. Då kommer du bli som mest nöjd med ditt köp.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *