Jaktradio bäst i test 2022 – hitta den bästa jaktradion

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Lafayette Smart 312. Zodiac Team Pro 3. Lafayette Kombipaket
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lafayette-smart-jaktpaket-31mhz.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är zodiak-team-pro-31-mhz.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lafayette-kombipaket-jaktradio.jpg
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Med en jaktradio håller du jaktlaget uppdaterade kring vad som sker i din närhet. Jaktradion hör till kategorin av utrustning som är mest användbar för en jägare idag och låter dig hålla koll på läget till skogs. 

I denna köpguide har vi granskat de bästa jaktradiorna på marknaden just nu och tagit fram en artikel som du kommer ha användning för inför ditt köp av en jaktradio. De produkter vi satt under lupp går att hitta på PNjakt.se och är lätta att klicka hem direkt från nätet. 

Topp 3 bästa jaktradio 2022

1. Lafayette Smart 31 MHz

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lafayette-smart-jaktpaket-31mhz.jpg

? Batterisnål
? Bästsäljare
? Nya generationens jaktradio

Se priset här

2. Zodiac Team Pro

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är zodiak-team-pro-31-mhz.jpg

? Kristallklart ljud
? Vattentålig
? Lång räckvidd

Se priset här

3. Lafayette Kombipaket

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lafayette-kombipaket-jaktradio.jpg

? Innehåller både 31 155MHz
? Smart Bluetooth-funktion
? Förmånligt kombipaket

Se priset här

Tänk på det här när du köper jaktradio

Vad kännetecknar en bra jaktradio och vilken är den bästa jaktradion på marknaden? Det finns tyvärr inget rätt och konkret svar utan det som avgör om en jaktradio är bra eller inte är helt individuellt för varje enskild jägare. En billig jaktradio kan vara minst lika bra som en dyr och avancerad modell om den passar de förhållanden du jagar inom. De dyraste modellerna av jaktradioapparater tenderar att komma med fler finesser än de modeller som klassas som budgetvarianter. Detta kan vara tekniska lösningar såsom Bluetooth-uppkoppling eller möjlighet att välja mellan flera frekvensområden på samma enhet.

Om dina jaktmarker inte sträcker sig flera mil finns det ingen anledning att köpa en jaktradio som har en sådan räckvidd. Spendera då hellre de pengar du sparar genom att köpa en billig jaktradio på ett bra kikarsikte eller varför inte en jaktkniv?

Olika sorters jaktradio

Bland de viktigaste egenskaper du måste hålla koll på när du ska köpa en jaktradio är vilket frekvensområde du planerar att använda. De frekvensområden som i Sverige används för jakt är i de allra flesta fall 31 MHz eller 155 MHz och de flesta jaktradior på marknaden är byggda för någon av dessa frekvenser. Både 31- och 155 MHz är så kallade licensfria frekvensområden vilket innebär att de får användas av alla. Detta betyder att de inte är strikt låsta till att användas just för jakt. Utöver 31 MHz och 155 MHz är 69 MHz och 444 MHz tillåta att användas för jakt.

Jaktradio 31 MHz

Med en jaktradio 31 MHz får du tillgång till ett av de största frekvensområdena i Sverige med hela 40 kanaler. Eftersom det är ett såpass stort kanalutbud är det fler än bara jägare som använder sig av kanalerna. Med en jaktradio 31 MHz kan du med andra ord få användning av den i fler sammanhang än till skogs. En perfekt investering för dig som inte vill känna dig begränsad till enbart ett användningsområde.

Jaktradio 155 MHz

Om du inte planerar att använda din jaktradio till något annat än för just jakt kan en jaktradio 155 MHz vara något för dig. Frekvensområdet 155 MHz är uppdelat på sex olika kanaler som enbart får användas för samordning inom jakt, skogsbruk och jordbruk. Du behöver alltså inte vara orolig över att bli störd av användare som brukar radiokommunikationen i annat syfte än för jakt.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *