Hörselskydd test 2020 – bästa hörselskydd utges här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Sordin Pro-x 2. Albecom 308e-v3. 3. Albecom 308p.
Sordin Pro-x LedAlbecom Ear protection 308e-v3. ActiveAlbecom Ear Protection 308p. Passive
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Att investera i hörselskydd måste betraktas som en självklarhet för den vane skytten och självklart är du ute efter de bästa hörselskydden på marknaden. I vårt hörselskydd test har vi gjort en sammanvägning av pris och funktion för att slutligen landa i tre riktigt bra alternativ i tre olika prisklasser. 

Målet är att du oavsett plånbok ska kunna hitta bästa hörselskydden utifrån dina förutsättningar och mål.

Vi börjar med vinnaren i premiumsegmentet!

Topp 3 bästa hörselskydd 2020

1. Sordin Pro-x Led

Sordin Pro-x Led

PRO-X föräras förstaplatsen på grund av en kombination av pris och funktion. Trots att det finns betydligt dyrare hörselskydd i premiumkategorin tycker vi inte något saknas i dessa hörselskydd.

Den svenska tillverkaren erbjuder här kåpor med bland annat:

 • Riktigt bra förstärkning
 • En grym driftstid på 600 timmar
 • Vattentäta och högkvalitativa mikrofoner
 • En kaxig femårsgaranti på elektroniken
 • Snygg design i flera olika modeller

Att modellen är sprungen ur militära hörselskydd märks och det finns som sagt inget att anmärka på avseende funktioner. Visst finns det hörselskydd med mer detaljer och funktioner, men i dessa fall får du ofta betala rejält mycket mer för detaljer och tillägg som mycket sällan kommer till användning.

Se priset här

2. Albecom Ear protection 308e-v3. Active

Albecom Ear protection 308e-v3. Active

I det prismässiga mellansegmentet hittar vi en vinnare från Albecom. Här erbjuds ett par riktigt bra hörselskydd för den som vill ta steget från traditionella skyddskåpor till aktiva skydd. En lyx som varje jägare bör unna sig.

Modellen erbjuder bland annat:

 • Bra förstärkning på upp till fem gånger
 • Möjlighet att ställa ljudet på båda sidor
 • Kretskort som står emot fukt

I motsats till många av sina konkurrenter i prisklassen upplevs förstärkningen vara av hög kvalitet vilket givetvis är en av de viktigaste komponenterna för prisvärda aktiva hörlurar. 

Bästa hörselskydden vi hittar i mellansegmentet helt enkelt!

Se priset här

3. Albecom Ear Protection 308p. Passive

Albecom Ear Protection 308p. Passive

I den billigaste prisklassen är det faktiskt Albecom som drar det längsta strået igen. Modellen är i stort sett identisk som den ovan med skillnaden att dessa är passiva. 

För den som inte trivs med aktiva lurar eller inte vill lägga extra pengar för den funktionen är detta ett par stabila och traditionella hörselskydd. 

Hörselskydden är:

 • Smidiga och hopfällbara
 • CE-godkända
 • Enkla att justera

Ett perfekt alternativ för dig som känner att dina gamla hörselskydd börjar ha gjort sitt men inte har behov av något högteknologiskt!

Se priset här

Bästa hörselskydd – vad ska man tänka på?

Här gäller det att titta på vilket ditt primära användningsområde är och hur ofta du kommer använda dina hörselskydd. För den vane skytten eller jägaren skulle vi rekommendera att ta steget till ett par aktiva lurar. Att slippa ta av och på lurarna mellan skott är en bekvämlighet som är värd att betala lite extra för.

Komforten är en annan viktig bit för den som använder hörselskydd ofta. Att säkerställa att skydden passar dina öron och huvudform kan spara framtida irritation. 

Slutligen skulle vi rekommendera att du inte köper de dyraste skydden på marknaden. Många gånger betalar du dyrt för detaljer som låter roliga i teorin men som sällan kommer till användning i praktiken.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *