Bästa avståndsmätare test 2020 – Hitta rätt avståndsmätare här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

En avståndsmätare är ett bra hjälpmedel när du ska bege dig ut på jakt. Det är en produkt som snabbt och lätt räknar ut avståndet till ett visst område eller det djur du jagar. Det kan i sin tur göra det lättare för dig att sikta på rätt sätt med vapnet så att du hittar på bästa stället. Det finns en rad med olika avståndsmätare att välja mellan och vissa kan räkna avståndet på flera tusen meter. För att göra det lättare för dig att hitta en bra avståndsmätare har vi här utsett tre avståndsmätare i ett test av de bästa på marknaden.

Topp 3 avståndsmätare test 2020

1. Gyttorp 600M WP Avståndsmätare

Det här är en enkel avståndsmätare som hjälper dig att mäta avstånd på upp till 600 meter med ett enkelt knapptryck. Den är pålitlig och du behöver inte lära dig en rad med komplicerade funktioner för att kunna använda den. Det är dessutom en billigare avståndsmätare för dig som inte vill lägga ut flera tusen kronor.

https://www.pnjakt.se/art/avstandsmatare-gyttorp-600m-wp-1.php

2. Leica Avståndsmätare Rangemaster CRF 2400-R

Leica Rangemaster CRF 2400-R är en mycket bra avståndsmätare som bjuder på en rad funktioner och mäter avstånd på upp till 2400 meter. Dessutom är den liten och passar perfekt i handen när du ska bege dig ut på jakt. Den har en vattenavstötande lins som är behandlad med antireflex vilket kommer ge en knivskarp skärpa.

https://www.pnjakt.se/art/leica-avstandsmatare-rangemaster-crf-2400-r.php

3. Vortex Fury HD 10×42 Gen II Handkikare med Inbyggd Avståndsmätare

Det här är ett bra alternativ för dig som både letar efter en kikare och en avståndsmätare. Vortex Fury HD 10×42 Gen II bjuder nämligen på båda. Avståndsmätaren bjuder på alla funktioner du kan tänka dig behöva och kan till och med mäta avståndet på rörliga mål. Det är en bra funktion att ha när du är ute på jakt och stöter på ett djur som rör på sig hela tiden. Den här har ett litet högre pris men med tanke på att du får två produkter i en är den kanske värd kostnaden.

https://www.pnjakt.se/art/vortex-fury-hd-10×42-gen-ii-handkikare-med-inbyggd-avstandsmatar.php

Köpguide för avståndsmätare

När du har bestämt dig för att köpa en avståndsmätare finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Självklart måste du välja den som känns rätt för dig, men samtidigt finns det vissa funktioner/faktorer som är rekommenderade att produkten har. Några saker du bör ta en titt på innan du köper en avståndsmätare är vilket avstånd den kan mäta, om den är vattentät, klarar den av rörliga mål och sist men inte minst vilket priset är. Skulle du vara osäker på vilken produkt som är rätt för dig kan det vara smart att jämföra de två med varandra för att lättare se eventuella skillnader och på så sätt komma fram till vilken som är bäst.

Sammanfattning

Med hjälp av en avståndsmätare kan du lättare räkna ut avståndet till ditt mål när du är ute på jakt. Det finns flera fantastiska produkter på marknaden i olika prisklasser vilket kan göra det svårt att veta vilken som är bäst. De tre vi har listat är några av de bästa och erbjuder allt du behöver i en bra avståndsmätare.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *