Värmeväst bäst i test 2022 – hitta den bästa värmevästen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Pinewood 2. Härkila 3. Deerhunter
Pinewood värmeväst bästHärkila Men's Heat WaistcoatDeerhunter Men's Heat Waistcoat
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Många tycker det är svårt att veta hur de ska hålla sig varma under ett längre jaktpass men det finns en enkel lösning och den stavas värmeväst. När du svettas är det enkelt att bli nedkyld vilket du så klart vill undvika till varje pris. Därför är det viktigt att du väljer en bra värmeväst. Här presenterar vi tre olika värmevästar i vårt värmeväst bäst i test.

Topp 3 värmeväst bäst i test

1. Pinewood Heating Vest

Pinewood värmeväst bäst

Första värmeväst i vårt värmeväst bäst i test är denna stilrena modell som passar lika bra för damer som för herrar. Det är du själv som reglerar värmen med hjälp av två stora värmepaneler. De sitter vid axlarna och ländryggen där du är i som mest behov av värme. Du kan välja mellan tre olika värmelägen genom att använda knappen som sitter i den ena bröstfickan. Maximalt värmer västen upp till 50 grader vilket varar i tio timmar. Ett tips är att bära västen så nära kroppen som det bara går för att få ut bästa möjliga värme. Pinewood är ett ledande märke inom friluftskläder som du kan lita på till 100 %.

Se priset här

2. Härkila Men’s Heat Waistcoat

Härkila Men's Heat Waistcoat

Andra ut på listan på värmeväst bäst i test är denna herrväst som bjuder på optimalt med komfort och värme när du befinner dig ute på jakt. Du kan kombinera den med en vindtät skaljacka under de mest ruggiga dagarna. En fin detalj med denna jacka är att den har ett USB-uttag för din powerbank. Då håller västen en temperatur på högst 52 grader i upp till sju timmar vilket är riktigt bra. Så snart västen håller önskad temperatur kommer den gå in i viloläge.

Se priset här

3. Deerhunter Men’s Heat Waistcoat

Deerhunter Men's Heat Waistcoat

Denna snygga och simpla värmeväst från Deerhunter håller dig varm och torr i alla lägen. Den är vattenresistent och har en inbyggd värmefunktion som du kan sätta på och stänga av som du vill. Allt du behöver göra är att trycka på knappen som du hittar i bröstfickan. Det tar endast några sekunder för västen att värmas upp och innan en behaglig värme sprids på kroppen. Deerhunter är en svensk tillverkare som fokuserat på jaktkläder sedan starten 1985. Idag är det ett populärt val hos jägare i hela Sverige.

Se priset här

Köpguide

En värmeväst är inget måste men den kommer vara till stor fördel på din jakt, speciellt under de mest ruggiga vintermånaderna. Det du bör kolla efter när du väljer en värmeväst är vilken maxtemperatur den har samt hur länge den håller värmen. Andra faktorer som spelar roll för många är materialet samt om den är vattentät eller inte. De flesta västar gör sig bäst när de bärs lager-på-lager tillsammans med en skaljacka. För att få maximal effekt av värmen bör du bära västen så nära kroppen som möjligt.

Summering

Utbudet av värmevästar är något begränsat men de tillverkare som gör dessa lägger ner mycket tid på dem. Gemensamt för de västar vi har tipsat om är att de håller värmen under lång tid samt sitter skönt på kroppen. Du kommer inte att ångra dig om du köper en värmeväst.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *