Värmehandskar bäst i test 2022 – hitta de bästa värmehandskarna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Pinewood 2. AlpenHeat 3. Avignon
Pinewood VärmehandskeAlpenHeat Gloveliner värmehandskeAvignon Värme Handske
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Det är alltid roligt att komma ut i skog och mark, den friska luften, naturen och mycket mer. Tyvärr kan vissa säsonger vara lite jobbigare jämfört med de andra. Vintern och hösten är många gånger kallare och regnigare, speciellt här i Norden. Det sägs att det inte finns några dåliga väder utan endast dåliga kläder.

Trots att det kan kännas jobbigt att bege sig ut under de kallare dagarna behöver det inte vara så. Det enda du måste göra är att se till att använda rätt sorts kläder. Fötterna och händerna är vanligtvis de kroppsdelar som blir kalla först. Men genom att köpa rätt par skor och handskar kan du klara dig utmärkt trots att det är kallare ute. Värmehandskar är framförallt ett bra alternativ när du ska bege dig ut i skogen.

Det finns ett stort utbud av värmehandskar att välja mellan. Handskarna kommer dessutom i olika designer och med flera funktioner. De nyaste modellerna som finns har dessutom fler unika tekniker och är tillverkade av ett mer modernt material. Kort sagt bör ett bra par värmehandskar säkerställa att du håller dig varm och torr, även under de värsta vinterdagarna.

När du letar efter ett par värmehandskar kommer du inse att det inte är särskilt svårt. Men att hitta de rätta handskarna kan vara lite svårare, framförallt om du är osäker på vilka funktioner du behöver. Ju större utbud det finns av en produkt desto jobbigare kan det kännas att behöva välja vilket alternativ som är bäst.

För att göra det lite lättare för dig har vi skapat ett bäst i test där vi listar de värmehandskar vi anser är bland de bästa på marknaden. Vi har tagit en noga titt på de olika handskarna och jämfört dessa med varandra, läst recensioner och sett vad andra konsumenter tycker. De håller alla hög kvalitet och kommer i olika prisklasser. Anledningen till varför vi valt dessa är för att vi vill att vårt bäst i test ska rikta sig till alla olika personer, oavsett smak, budget och användningsområde.

Här nedan kommer du kunna läsa om de värmehandskar vi valt ut och se ifall någon av dem känns rätt för dig. Det kan också vara bra ifall du läser igenom vår köpguide innan du gör ditt val. På så sätt kommer du få svar på vad som är viktigt att tänka på när du ska välja värmehandskar.

Topp 5 bästa värmehandskar 2022

1. Pinewood Värmehandske

Pinewood VärmehandskeDenna värmehandske som kommer från Pinewood är en av våra favoriter och därför hamnade den på första plats i vår bäst i test. Den har både praktiska och snygga detaljer samt är tillverkad av högkvalitativa material. Handsken är vadderad och utrustad med infravärmeslingor som tillverkats av kolfiber.

Priset på denna handske är, enligt oss, rimligt. Trots att många produkter som anses vara billiga ofta inte har den bästa kvaliteten tycker vi inte att det stämmer i detta fall. Pinewood är ett utmärkt alternativ för alla som letar efter de mer prisvärda handskarna, men som är säker på att de inte kommer behöva använda värmehandskar i jättemånga timmar i rad. Som mest kan dessa nämligen endast hålla värmen i 2-4 timmar. Det betyder dock inte att du kommer börja frysa, utan handskarna fortsätter fortfarande att vara varma en längre stund. Det tar nämligen tid för dem att svalna.

Fördelar med Pinewood Värmehandske

 • Det finns tre olika värmenivåer att välja mellan.
 • Knapparna som kontrollerar tekniken sitter på ovansidan.
 • Värmeslingorna av kolfiber löper över hand och fingrar.
 • Återuppladdningsbara batterier.
 • Det är en prisvärd handske som kommer i olika färger och storlekar.
Se priset här

2. AlpenHeat Gloveliner värmehandske

AlpenHeat Gloveliner värmehandskePå andra plats i vår bäst i test kommer Alpenheat Gloveliner värmehandske. Den här handsken bjuder på tre olika värmenivåer, 32 grader, 36 grader och 45 grader. De är dessutom ett par tunnare värmehandskar för att passa jägare bättre. Du kan enkelt använda dessa under ett annat par handskar om så önskas. Värmeslingorna sitter både på in- och utsidan av fingrarna och de värms upp med hjälp av uppladdningsbara batterier. Värmen i handskarna hålls mellan 2-6 timmar, men om du använder dem tillsammans med ett annat par handskar kommer du klara dig länge med dessa.

Alpenheat Gloveliner värmehandske är tillverkat av 100 % polyester. Det kanske inte är det mest högkvalitativa materialet men från vad vi läst om handskarna och recensioner så fungerar de ändå väldigt bra.

Fördelar med ALPENHEAT Gloveliner Värmehandske

 • Uppladdningsbara batterier.
 • Det finns tre värmenivåer.
 • Tunna handskar som är perfekt för jägaren.
 • Levereras med både laddare och batterier.
Se priset här

3. Avignon Värme Handske

Avignon Värme HandskePå tredje plats av vår bäst i test kommer ett av de billigaste alternativen. Dessa värmehandskar från Avignon har en värmenivå på upp till 60 grader. Värmen kan vara upp till 6 timmar, beroende på hur bra batterierna är. Designen är väldigt enkel och du värmer upp dem med hjälp av tre AA-batterier. De måste dock köpas separat.

Handskarna är tillverkade av ett foder som är både vattenavvisande och värmande. Det finns inte några inbyggda värmeslingor i fingrarna. Här bjuds istället på en värmedosa/slinga som sitter på ovansidan av handsken. Skulle handskarna bli smutsiga går de att rengöra med hjälp av en fuktig trasa.

Fördelar med Avignon Värmehandske

 • Håller värmen upp till 6 timmar.
 • Vattenavvisande och värmande foder.
 • Enkel kontroll. Av/På-knapp som sitter på batterihållaren.
 • Tre AA-batterier är allt som behövs.
Se priset här

4. Black Diamond Solano Heated Glove

Black Diamond Solano Heated GloveBlack Diamond är en leverantör som tillverkar utmärkt jaktutrustning och produkter. Den här värmehandsken är ett mycket bra alternativ för dig som letar efter högkvalitativa handskar. De passar både damer och herrar. En sak som fick oss att lägga till denna handske i vår bäst i test är den låga temperaturen de klarar av. Dessa värmehandskar från Black Diamond klarar nämligen av att hålla dig varm ner till -29 grader.

Handskarna är dessutom försedda med PrimaLoft Gold-isolering både på över- och undersidan. Dessutom finns det ett värmesystem som är uppladdningsbart samt batteridrivet. Värmesystemet sträcker sig över hela handen, fingrarna och till och med över din handled. Det hjälper din kropp att få lite extra värme när det är som kallast ute.

Fördelar med Black Diamond Solano Heated Glove

 • Värmesystemet går att kontrollera med en enda knapp.
 • Det finns tre olika värmenivåer.
 • Både handskarna och dragkedjorna är helt vattentäta.
 • Klarar kyla ner till -29 grader.
 • Utsidan av handsken är tillverkad av högkvalitativt och mjukt getläder.
Se priset här

5. Hestra Power Heater Mitt

Hestra Power Heater MittDen här värmehandsken från Hestra är i första hand en skidhandske. Det anses dock vara en av de bästa värmehandskarna på marknaden. Men på grund av dess design kommer den inte vara den bästa handsken för jakten. Dock är det ett utmärkt alternativ för andra aktiviteter och för dig som lätt fryser om händerna. Om du spenderar flera timmar ute i snön kommer det vara ett bra alternativ. Du kan även använda dem under jakten, men måste då ta av dig dem varje gång du ska skjuta. Handsken, eller vanten, är utrustade med värmande slingor och du kan välja mellan tre värmenivåer.

Det viktigaste för oss när vi valde ut värmehandskar till vår bäst i test var att de lever upp till alla förväntningar, och vi tycker att även denna gör det. Hestra bjuder på en handske i snygg design, justerbar värme och ett material som både andas och är vattentätt.

Fördelar med Hestra Power Heater Mitt

 • Tre värmenivåer.
 • Vattentät och andningsbar värmehandske.
 • Möjlig att ladda med USB-laddare.
 • Tillverkad av slitstarkt getskinn på insidan av handen.
Se priset här

Köpguide för värmehandskar

Med hjälp av en bra köpguide kommer det bli mycket lättare för dig att välja rätt värmehandskar för just ditt ändamål. En av de vanligaste funderingarna som brukar dyka upp är ”Kommer jag verkligen vara i behov av dessa handskar?”. Om du inte har använt värmehandskar tidigare kan det bli så att du känner dig osäker ifall de verkligen är värda pengarna. Vår åsikt är att det är värt det, framförallt om du ska bege dig ut på jakt under hösten eller vintern. Givetvis går det lika bra att använda värmehandskar i andra situationer, till exempel på längre vandringar eller om du endast har problem med att hålla dina händer varma.

Att tänka på vid val av värmehandskar

Trots att vårt bäst i test kommer att hjälpa dig en aning när du letar efter de bästa värmehandskarna, är det rekommenderat att du läser igenom en köpguide ifall det är första gången du ska köpa sådana handskar. Det finns flera saker som kan vara bra att känna till om vilka egenskaper som är bra att ha.

En av de allra viktigaste sakerna du bör tänka på är var du kommer att befinna dig och ta en titt på hur miljön ser ut. Hur kallt kommer det vara och är det ett område där det blåser mycket? Ska du ut i snön är det inte bara vattentåliga handskar du behöver utan även extra varma. Handskar som håller värmen länge är alltid ett bra alternativ, men extra viktigt när du ska vara ute länge under vintern. Om du jagar när det är kallt finns det en chans att du inte kommer kunna sikta ditt vapen och skjuta på bästa sätt ifall dina händer är kalla.

Tunna eller tjocka värmehandskar?

När du letar efter värmehandskar kommer du antagligen att upptäcka att det finns olika tjocklekar på de olika alternativen. Vilket alternativ ska du då välja? Tjocka eller tunna? Vilka handskar som är bäst beror på vilken situation du ska använda dem till samt hur kallt det kommer vara. Den enda som kan bestämma vilken tjocklek som är bäst är du som ska använda dem.

De tunnare värmehandskarna är också försedda med tekniken som ska hålla dina händer varma. Vilken tjockleken du bör välja beror på en rad saker:

 • De tunna handskarna är perfekta att använda under dina andra vantar/handskar.
 • Tunna värmehandskar ger dig större rörelsefrihet jämfört med de tjockare.
 • Om du ska befinna dig där det är mycket kallat kan de tjocka handskarna vara nödvändiga.
 • Tjocka värmehandskar håller många gånger värmen längre.

Tjockleken är alltså något varje person måste välja själv. Skulle du ha möjligheten att testa handskarna innan köp rekommenderar vi detta. Men när du beställer på nätet är detta i stort sett omöjligt. Läs då igenom produktbeskrivningen, de flesta är väldigt detaljerade i sina beskrivningar vilket kan vara allt du behöver. Det finns både information om materialet som använts i handskarna och informationen om batteritid. Vissa beskriver även när handskarna kommer att lämpa sig bäst.

Värmehandskar passar alla

Endast du själv kan bestämma ifall du ska köpa värmehandskar, ingen annan kan kräva att du gör det. Dock anser vi att det inte finns någon direkt orsak till varför du bör avstå. Att riskera att bli kall och blöt om händerna under jakten kan vara farligt, inte bara för din hälsa utan även för att det blir svårt att hantera all utrustning med frusna händer. Värmehandskarna som finns idag, och de vi tagit med i vår bäst i test, är inte bara skapade med andningsbart material utan ser även till att stöta bort vatten. De ska kort sagt kunna skydda dig under de kallaste dagarna.

Värmehandskar behöver dessutom inte endast användas av dig som är jaktintresserad, trots att det är ett av de vanligaste områdena. De går lika bra att använda när du ska vara ute i kylan länge, oavsett om du ska gå en promenad eller arbeta med någonting. Vissa personer får mycket ont i sina leder och händer när de blir kalla och då kan värmehandskarna vara ett utmärkt alternativ för att undvika den smärtan.

Hur värmehandskar fungerar

Om du aldrig använt värmehandskar tidigare kan det vara ett mysterium för dig hur de fungerar. Ett missförstånd är att värmehandskar endast är ett par vanliga handskar med mer vaddering. Det stämmer inte riktigt. Sådana handskar finns det också och de kan vara väldigt varma, men när vi pratar om värmehandskar är det inte extra vadderade vi pratar om.

Värmehandskar är kort förklarat en sorts handske som drivs med el av något slag. De flesta värmehandskar är utrustade med batterier, antingen utbytbara eller uppladdningsbara. Genom hela handskarna finns det små sladdar eller värmepaneler. Hur många sladdar/värmepaneler kan variera mellan olika modeller. När du ”startar” handskarna kommer värme börja strömma ut i sladdarna/panelerna vilka ser till att dina händer värms upp snabbt.

När du använder dig av värmekläder, vare sig det gäller värmehandskar eller en värmeväst, rekommenderar vi att du startar dem innan du går ut genom dörren. Det finns en risk att de inte blir varma tillräckligt snabbt ifall du väntar med att starta dem tills efter att du redan gått ut.

Påverkas batteritiden av kylan?

De flesta värmehandskar värms upp med hjälp av ett batteri. Dagens modeller använder sig främst av uppladdningsbara batterier. Det innebär att du kan ladda upp dem så snart de börjar ta slut vilket är både skonsamt för miljön och blir billigare för dig.

En fundering som är vanlig när det gäller värmehandskar är hur batteritiden fungerar när det är jättekallt. Anledningen till varför många undrar över detta beror på att utrustning som kräver batterier inte håller lika länge när det är kyligt. Det kan gälla vid värmehandskar också. Vid extrem kyla kan batteritiden ta slut snabbare jämfört med när det är lite varmare ute.

Det innebär att du måste vara förberedd på hur du ska gå till väga ifall du ska vara ute i flera timmar. Det är modellen, tillverkare och kvaliteten som avgör hur mycket batteriets kapacitet kan minska vid kyla. En av de vanligaste minskningarna är att batteriets kapacitet minskar ungefär 13 % ifall det är -19 eller kallare grader ute.

Men trots detta behöver du inte oroa dig för att få köldskador. Det krävs iskalla grader under en längre tid för att du ska börja bli påverkad så pass negativt. Ett tips är att du alltid tar med dig extra batterier eller väljer handskar du kan ladda upp när du befinner dig ute i naturen. På så sätt är du alltid förberedd på det värsta.

Att använda mobiltelefon med värmehandskar

Att alltid behöva ta av sig vantarna för att svara i telefonen, skicka sms, ringa ett samtal eller endast kolla klockan är väldigt jobbigt. När du äger en smartphone som används via touchscreen är det nästan omöjligt att använda den tillsammans med handskar/vantar. Under vardagar är detta inte ett problem men när du befinner dig ute i kallt väder och måste ta av dig vantarna för att använda den är det lätt att bli frustrerad. Det har dock skapats speciella vantar/handskar som gör det möjligt att använda telefonen utan att behöva ta av sig dem.

Men finns det värmehandskar som fungerar så? Det korta svaret är ja. Det finns vissa värmehandskar som bjuder på egenskaper som gör det möjligt att använda mobilen med dem. Dock saknar en stor del av alla modeller denna funktion. När det inte är superkallt ute spelar det inte så stor roll. Men om du är en person som ofta kollar mobiltelefonen trots att du sitter på jakt kan det vara en bra idé att leta efter ett sådant par värmehandskar.

Kostnaden för värmehandskar

Det finns värmehandskar som kommer i flera olika prisklasser. Det finns de som endast kostar några hundra kronor och de som kostar ett par tusen. Vilka du väljer beror helt enkelt på vad du känner dig bekväm med att betala. De billigare alternativen har många gånger inte lika många funktioner, och kvaliteten är kanske inte den bästa. De dyrare sägs också kunna hålla dig varm mycket längre.

De kan också vara skapade med en viss aktivitet i tanken, till exempel värmehandskar för just jakt eller skidåkning. Men om du endast letar efter en enklare handske som håller dig varm kan det vara ett bra alternativ. Vi har försökt lista värmehandskar i olika prisklasser för att alla ska hitta ett par som de tycker har ett rimligt pris.

Summering

När du ska köpa värmehandskar för första gången finns det många saker du måste tänka på. Vilka är bäst? Tunna eller tjocka handskar? Mycket vaddering? De med utbytbara batterier eller uppladdningsbara? Behöver du vattentäta? Vill du ha möjligheten att ladda med en USB? Oavsett vad du önskar att dina värmehandskar har för funktion kan det ta lite tid att hitta dem som är rätt för just dig.

Det är dessutom inte alltid lätt att veta vilka funktioner du kommer att behöva. De flesta vet hur viktigt det är att hålla sina händer varma under jakten. Skulle du försöka skjuta med iskalla händer finns det en chans att du inte träffar målet rätt. Men genom att hålla dina händer varma behöver du inte oroa dig för detta.

En av anledningarna till varför vi skapat vår bäst i test är för att hjälpa dig på vägen till att hitta de rätta värmehandskarna. Vi har försökt lista produkter ur olika prisklasser och med de viktigaste funktionerna.

Förhoppningsvis kommer du hitta de bästa för dig i vårt bäst i test. Köpguiden är också ett sätt där vi försöker hjälpa dig. Den innehåller den viktigaste informationen över vad du bör tänka på för att göra ett så bra val som möjligt. Genom att läsa igenom all den informationen kommer du förhoppningsvis kunna lista ut vilka egenskaper du behöver för just dina värmehandskar.

Skulle de rätta för dig inte finnas i vår bäst i test kan du hitta ett stort utbud genom att söka vidare på nätet. Om du vill prova handskarna innan köp måste du besöka en fysisk butik som säljer produkterna. Men beroende på var du bor är det inte alltid lätt. Läs då igenom recensioner om vad andra köpare tycker om handskarna. På så sätt får du en ännu tydligare bild över vad som är bra och kanske mindre bra.

De flesta butiker har dock en tydlig produktbeskrivning där du hittar allt du behöver veta. Men samtidigt finns det en chans att du stöter på en där beskrivningen inte berättar det du vill veta. Ett sista tips är att du pratar med personer som köpt värmehandskar tidigare och ber dem berätta vad de rekommenderar för egenskaper.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *