Mygghatt bäst i test 2022 – hitta den bästa mygghatten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se och Outdoorexperten.se.

1. Pinewood Mygghatt2. Pinewood Myggkeps3. Bmn Lst Myggnt
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pinewood-mygghatt.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pinewood-myggkeps-e1579986940611.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är myggnät-huvud.jpg
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Håll myggen borta med en praktisk mygghatt. I denna köpguide hittar du de bästa mygghattarna och myggnät för huvudet just nu. Vi går igenom de populäraste modellerna och ger dig alla tips du behöver för att röra dig i vildmarken utan att behöva störas av mygg runt huvud och ansikte.

En mygghatt är ett bra sätt att hålla myggen borta utan att behöva smörja in hela kroppen med myggmedel. Det ger ett bra skydd mot myggor, skyddar mot solen och håller huvudet torrt när det regnar. Mygghattar kommer i olika utföranden och de har alla sina egna finesser för att ge dig som friluftsmänniska eller jägare en mygg- och knottfri upplevelse i vildmarken. I den här köpguiden listar vi de bästa mygghattarna på marknaden just nu och presenterar dem i olika kategorier för att du lätt ska kunna hitta den mygghatt som passar dina behov och preferenser allra bäst.

Vilken mygghatt ska jag köpa?

Eftersom alla mygghattar har sina egna för- och nackdelar gäller det att du har klart för dig var och när du vill använda din mygghatt. Mitt i sommaren när det är stekhet sol rekommenderar vi att du använder dig av myggkeps för att få ett praktiskt solskydd i tunt tyg som håller huvudet i lagom temperatur.

Befinner du dig en bit norrut i landet där myggsvärmarna ofta är större och tätare kan du behöva en mer gedigen mygghatt som spänns åt kring bröstet med resor för att minimera riskerna att myggorna klättrar sig in under nätet. Återförsäljarna använder ibland olika namn på de olika varianterna av myggnät för huvud, dessa går vi igenom här nedan.

Topp 3 bästa mygghattar 2022

1. Pinewood mygghatt

? Knottsäker
? Vattenavisande
? Flera olika färger
? Bästsäljare

Material: 100% polyester

Se priset här

2. Pinewood myggkeps

? Vatten- och smutsavvisande
? Invikbart nät
? Kan användas som kamouflage

Material: TC (keps) Polyester (nät)

Se priset här

3. Bmn Lst Myggnt

? Hängs ovanpå mössa eller hatt
? Prisvärd
? Lätt att packa med i väskan

Material: Framgår ej

Se priset här

Mygghatt

Den klassiska mygghatten har ofta formen av en solhatt med skärm runt om hela huvudet. Detta gör att myggnätet faller jämnt från kroppen och låter således inte myggen att lyckas tränga igenom till huden.

Myggkeps 

Med en myggkeps får du ett praktiskt myggskydd ihop med solskydd och kamouflage för ansiktet. De flesta modeller på marknaden har ett nät som går att fälla upp när myggen inte besvärar och fungerar då som en vanlig keps.

Mygghuva

Det som skiljer en mygghuva från en klassisk mygghatt är att den är simplare i sitt utförande. En mygghuva träs över huvudet när du behöver skydda ansiktet från mygg och knott. De är ofta billigare än en mygghatt.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *